Numere românești în Italia, prima victorie. Un judecător din Milano A SUSPENDAT sechestrarea mașinii unui român și va sesiza Curtea Constituțională

(Last Updated On: March 15, 2019)

Un judecător din Milano a suspendat sechestrarea mașinii unui român și va sesiza Curtea Constituțională. În baza acestei prevederi legale au fost oprite, sechestrate și scoase din circulație toate mașinile care circulau în Italia cu numere străine, conduse de cetățeni străini rezidenți mai mult de 60 de zile, iar șoferilor li s-au aplicat amenzi foarte mari.

Judecătorul care a decis să suspende aplicarea sechestrului și a amenzii cetățeanului român, și a dispus să i se restituie cartea de înmatriculare, a considerat, în urma argumentelor aduse de avocații biroului la care lucrează și avocatul dr. Doru Badea, că legea nu poate fi aplicată în circumstanțele prezentate. Astfel a emis un ordin de suspendare, urmând ca la data de 26.06.2019 actele să fie trimise și la Curtea Constituțională, pentru a se verifica legitimitatea Decretului Lege 132/2018, informează gazetaromaneasca.com.

Numere românești în Italia, prima victorie. Un judecător din Milano A SUSPENDAT sechestrarea mașinii unui român și va sesiza Curtea Constituțională 1

Decizia creează astfel un precedent extrem de important, o instanță italiană având îndoieli în privința aplicării art. 93 alineat 1 bis – 7 bis din Codul rutier italian.

”În data de 13.12.2018, în orașul Milano, dl. MASARIE RADU IONUȚ, a fost sancționat, în baza art. 93 alineat 1 bis – 7 bis codice rutier italian. Pe lângă sancțiune i s-a pus ”fermo” administrativ ( să nu mai poată circula cu mașina).

Dl. Masarie a plătit amenda ca și ”cauzione” pentru a-i se da posibilitatea de a face contestație cu privire la sancțiunile ce i-au fost aplicate, considerând că sunt nelegale.

În urma contestației făcută de către cabinetul nostru de avocatură din orașul Bologna, cu privire la sancțiunile aplicate de către poliția stradală, s-a fixat ca în ziua de 13.03.2019 să ne prezentăm în orașul Milano la instanța de judecată.

La această înfățișare, judecătorul a decis suspendarea aplicări art. 93 alineat 1 bis – 7 bis codului rutier italian și restituirea imediată a talonului de circulare al mașinii.

În fapt, judecătorul a reținut ca fiind întemeiate argumentele aduse de către cabinetul nostru de avocatură, dând termen la data de 26.06.2019, când va decide dacă este cazul să trimită actele LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A STATULUI ITALIAN care va decide dacă modificările aduse art. 93 alineat 1 bis – 7 bis sunt legitime sau ilegitime.

Faptul că a fost obținută suspendarea aplicării acestui articol 93, alineat 1 bis – 7 bis din codul rutier italian, până la o decizie finală, subliniază că argumentabile aduse de către studioul nostru de avocatura, are la baza motive de fapt și de drept.”, potrivit avocatului român stagiar dott. Doru Badea, care activează în cadrul unui birou de avocatură din Bologna.