(Last Updated On: March 14, 2019)

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunțat că nu este exclusă adoptarea unei formule conform căreia nu toate școlile să înceapă programul la ora 8.00.

Ea a vorbit în contextul organizării unei reţele de microbuze şcolare în vederea decongestionării traficului din Capitală. Primarul general Gabriela Firea a cerut sprijinul ministerului în vederea implementării proiectului, informează stirileprotv.ro.

Ministrul Educației vrea ca elevii di România să nu mai meargă la școală de la ora 8.00 1

“Sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam – şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele.

Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (…) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate”, a spus Ecaterina Andronescu, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Ea a avansat totodată ideea organizării unor laboratoare mobile în şcoli.

“Nu mai avem laboratoare în şcoli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în şcolile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Şi suntem acum în situaţia să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat”, a precizat ministrul.