(Last Updated On: March 14, 2019)

Românii se pregătesc pentru un protest, vineri, la ora 15:00, „România fără autostrăzi”. Marius Vintilă atrage atenția că autostrăzile nu sunt soluția. Ar fi mai bune niște trenuri rapide și curate?

Marius Vintila: „Știu că sună ciudat, dar vă rog să nu susțineți și să nu promovați chestia asta cu autostrăzile! Aproape toată lumea crede că autostrada este o soluție pentru rezolvarea problemei transportului, dar nu este așa.

Marius Vintila:„Știu că sună ciudat, dar vă rog să nu susțineți și să nu promovați chestia asta cu autostrăzile! Aproape toată lumea crede că autostrada este o soluție ...Să ne gîndim un moment la autostrăzi. La orele de vîrf, ele sunt pline de ambuteiaje, deci ...” 1

Să gîndim mai departe! Transportul cu autoturismul individual nu este în sine o soluție de transport. Suntem prea mulți pentru ca să putem spera să avem fiecare un autoturism personal cu care să ne facem drumurile zilnice.

O statistică de acum vreo 15 ani spunea că dacă fiecare familie ar avea o casă și două autoturisme, resursele planetei ar suporta doar vreo 300 de milioane de indivizi la nivel global fără să se deterioreze și fără consecințe asupra sănătății acelei minuscule (prin comparație cu realitatea) populații.

Un autoturism personal poluează, costă mult, te transformă într-o persoană sedentară (deci te îmbolnăvește) și cere cel puțin două locuri de parcare zilnic: unul acasă și unul la serviciu. Nimeni nu se gîndește la asta, cel mai puțin primăriile, de aceea mă bucur cînd mă pot plimba pe trotuarele libere de mașini ale străzilor Vienei. Sau Barcelonei.

Autostrăzile sunt surse de poluare imensă, sunt bariere de netrecut pentru animalele sălbatice ale căror habitate sunt iremediabil împărțite în zone străjuite de betoane. Am văzut în Los Angeles autostrăzi cu 5 benzi pe sens ocupate aproape total 7 zile pe săptămînă, aproape 24/7 (imaginea e de pe 405, dar pe 101 e la fel). Ați văzut cazuri similare, sau mai grave, în fotografii recente din China, din India.

Să ne gîndim un moment la autostrăzi. La orele de vîrf, ele sunt pline de ambuteiaje, deci problema transportului în sine tot nu a fost rezolvată. Prin 2004, undeva lîngă Hamburg, eram într-un ambuteiaj pe un tronson de autostradă terminat recent.

Persoana cu care eram mi-a spus că lucrările pentru lățirea acelui tronson abia fuseseră încheiate, dar într-un an, cît duraseră, mașinile se înmulțiseră atît de mult încît deja “fluidizarea” nu mai era posibilă. Apropo, remarcabil cu cîtă ușurință și ignoranță se folosește, de către toată lumea, termenul de “fluidizare a traficului”, în vreme ce așa ceva nu există cum nu există Moș Crăciun.

Orice persoană preocupată să afle ce măsuri se pot lua pentru a scăpa de trafic în orașe știe că nu există “fluidizare”. Dacă vei crea locuri de parcare și vei înlesni traficul pentru mașini nu vei avea decît și mai multe mașini. Singura modalitate de a descuraja traficul este limitarea zonelor destinate circulației auto și încurajarea transportului public și a celui alternativ.

Autostrăzile nu (mai) sunt o soluție pentru România. Poate ar fi fost dacă s-ar fi făcut la timp, acum 25 de ani. Acum, din perspectiva mea, care este una a sustenabilității și menținerii unui nivel sănătos de curățenie a aerului, solului, apelor, a respectului față de copiii pe care cică ni-i iubim, și de fauna pe care o mai avem, putem doar să cerem autorităților, centrale, locale, să aibă în vedere ceva căi ferate adevărate, cu trenuri rapide și civilizate și transport public decent în orașe.

Scuzați seriozitatea, dar nu mai știu glume pe tema asta. Și în alea 15 minute de mîine, înainte să cerem autostrăzi, să ne gîndim dacă momentele de confort petrecute în habitaclu sunt mai importante decît tot ce am enumerat mai sus”.