(Last Updated On: March 20, 2019)

Emoții pentru Laura Codruța Kovesi. Parlamentul European îi negociază astăzi funcția cu cei de la Consiliul European. O româncă este susținută de Parlamentul European. Singurii care se opun sunt cei din Guvernul României. Că așa știe România să-și respecte cetățenii. Singura necunoscută o reprezintă jocul francezilor.

Prima negociere dintre Parlamentul European și Consiliul UE este programată să aibă loc miercuri dimineață la Bruxelles începând cu ora 11, însă potrivit informațiilor G4Media.ro nu este clar dacă francezii au renunțat la candidatul lor sau se vor bate mai departe pentru Francois Bohnert.

Kovesi câștigă de la prima negociere? Azi are loc negocierea Parlamentul European vs Consiliul European. O singură necunoscută 1

Francezul s-a clasat pe primul loc după votul ambasadorilor, în timp ce Kovesi a fost preferată de Parlament. Negocierea este programată să dureze o oră. Dacă nu se va ajunge la nici un rezultat, următoarea rundă este programată pe data de 4 aprilie și o a treia pe data de 10 aprilie.

Potrivit surselor G4Media.ro, francezii au dat semnale încă din timpul audierilor din Parlamentul European că vor face lobby intens pentru Bohnert la șefia Parchetului European. În comisia CONT, Bohnert a pierdut doar la un vot diferență. Kovesi, în schimb, s-ar bucura de susținerea Germaniei și a PPE.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a precizat pentru PSNews.ro că Laura Codruţa Kovesi are prima șansă pentru a prelua șefia Parchetului European.

”Cred că în acest moment, candidatul român are prima șansă pentru ocuparea acestei funcții. Să nu uităm că Parlamentul European are o echipă de negociere care are un mandat foarte clar să o susțină pe Laura Codruța Kovesi și va fi foarte greu să devieze de la acest mandat. Totodată, prima întâlnire de negociere dintre Parlament și Consiliu va avea loc pe 20 martie”, a precizat Marian-Jean Marinescu.