(Last Updated On: March 19, 2019)

Președintele României s-a aflat marți seară la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

Acolo, Iohannis a vorbit marţi despre problemele din sistemul de sănătate şi a făcut aluzie cu acest prilej şi la situaţia lui Liviu Dragnea, informează Stirile Pro Tv.

Iohannis, aluzie la Liviu Dragnea: „Nu cred că s-a dus ăsta la un spital public ...” 1

“Chestiunea sănătăţii e extrem de sensibilă, românii sunt preocupaţi de ineficienţa sistemului. PSD, când a cerut votul românilor, a promis un sistem de sănătate performant, spitale regionale publice.

Nu cred că s-a dus ăsta un spital public, parcă aşa se vorbea. Conştientizăm şi facem presiune ca să facă cei care trebuie să facă”, a spus Klaus Iohannis, la dezbatere. Şeful statului răspundea la întrebare despre situaţia din sistemul de sănătate românesc.

Liviu Dragnea s-ar afla într-o clinică privată din Capitală, iar alături de el se află și iubita sa, Irina Tănase. Apropiații președintelui PSD susțin că medicii l-au diagnosticat cu dublă hernie de disc și i-au recomandat să se opereze. Cu toate acestea, Dragnea ar fi refuzat intervenția chirurgicală, astfel că medicii îi aplică un tratament până la finalul săptămânii.

Fostul premier Mihai Tudose îl întreabă pe Liviu Dragnea de ce a ales să se interneze într-o clinică particulară şi nu într-un spital regional, în condiţiile în care ”extrem de poasta guvernare PSD” nu e interesată de atragerea fondurilor europene dedicate sistemului santiar.

Am şi eu o întrebare pentru Dragnea, dacă într-adevăr are probleme de sănătate şi nu vrea doar să evite termenul de judecată: de ce ai ales să te internezi într-o clinică particulară, şi nu într-un spital regional? Să te scoli în zori, să-ţi iei număr de aşteptare, să capeţi trimitere la RMN, să stai printre bacterii şi semeni bolnavi…

Românii nu şi-au dat funcţia de al treilea om în stat şi sunt nevoiţi să treacă prin toate astea. Ia du-te, măi băiatule, la urgenţă, să vezi ce condiţii sunt acolo! Pe zi ce trece, toţi mai mulţi români se satură de minciunile şi abuzurile lui Dragnea”, a declarat Mihai Tudose pentru Podul.ro, preluat de Adevarul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, are probleme de sănătate, însă PSD refuză să comunice dacă e internat într-un spital de stat sau privat şi cât de gravă e starea politicianului care ocupă a treia funcţie în stat.