(Last Updated On: March 14, 2019)

A început disciplinarea românilor cu amenzi foarte mari. 2,000 de lei pentru o țigară aruncată pe jos, 900 de lei pentru parcare aiurea.

Vitalie Cojocari: „Când îți lași mașina astfel în parcarea Aeroportului din Otopeni, riști o amendă de 186 de euro, ceea ce înseamnă cam 900 de lei. Desigur se plătește și parcarea, 6 lei pe oră.

Proprietarul acestui Mercedes o să afle asta cu siguranță. Eu vă spun doar ca să știți ce vi se poate întâmpla într-o situație similară.
(Foto) Vitalie Cojocari: „Când îți lași mașina astfel în parcarea Aeroportului din Otopeni, riști o amendă de 186 de euro, ceea ce înseamnă cam 900 de lei. Desigur se plătește și parcarea, 6 lei pe oră.Proprietarul acestui Mercedes o să afle asta cu siguranță. Eu vă spun doar ca...” 1

(Foto) Vitalie Cojocari: „Când îți lași mașina astfel în parcarea Aeroportului din Otopeni, riști o amendă de 186 de euro, ceea ce înseamnă cam 900 de lei. Desigur se plătește și parcarea, 6 lei pe oră.Proprietarul acestui Mercedes o să afle asta cu siguranță. Eu vă spun doar ca...” 2

Ps: să nu uităm și de amenda pentru aruncatul unui chiștoc. Aceasta poate fi de 2 mii de lei, dar poate ajunge și la 5 mii de lei”.

Un poliţist local de la Sectorul 3, îmbrăcat în haine civile, l-a filmat şi l-a fotografiat pe un tânăr, apoi i-a cerut actele şi l-a amendat cu 2.000 de lei. Un abuz, susţine omul, pentru că nu a aruncat ţigara pe asfalt.

La fel, spune el, au procedat şi alţii, care nu au fost însă penalizaţi.Omul pretinde însă că a azvârlit ţigara într-o găleată cu apă, folosită pe post de scrumieră de angajaţii unui fast-food.

Primarul Sectorului 3, şeful poliţiştilor care l-au amendat pe tânăr, îl îndeamnă să conteste procesul verbal dacă se simte nedreptăţit. Şi explică: a apelat la agenţi sub acoperire tocmai ca să îi poată sancţiona mai uşor pe cei care aruncă ţigări unde apucă sau nu strâng mizeria lăsată în urmă de câinii de companie.