(Last Updated On: March 27, 2019)

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami după ce a trecut de chinezoaica Qiang Wang, scor 6-4,7-5.

Această performanţă o aduce pe locul doi mondial, de luni, dar sportiva noastră e la o singură victorie de recucerirea fotoliului de lider în ierarhia WTA.

Felicitări! Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami. Este la un singur meci de revenirea pe locul 1 mondial 1

Eşecul înregistrat de Kvitova în optimi a avut repercusiuni directe pentru clasamentul WTA: Simona Halep va fi din nou lider mondial dacă va ajunge în finală, ceea ce ar reprezenta şi cel mai bun rezultat al său la Miami.

În primul set Halep s-a impus cu 6-4, după ce a condus cu 4-1, după 44 de minute. Halep a câștigat 3 mingi de break din cele 3 șanse avute.

Setul a avut și un moment foarte tensionat. Atunci când a pierdut două game-uri la rând şi i-a permis lui Wang să se apropie la 4-3, Halep a apelat la primul on-court coaching cu Daniel Dobre. Doar că, acesta nici n-a apucat să-şi deschidă gura că a şi fost luat de tare de Halep., informează adevarul.ro.

Iată cum a decurs dialogul:

Halep: Greşec sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi!

Dobre: Am înţeles…

Halep: Şi când am nevoie, să fie un pic mai energic băieţii aia, acolo!

Dobre: OK (face o pauză lungă, înainte de a găsi curajul să vorbească)…Ai avut un plan foarte bun şi îţi iese perfect ăla cu schimbarea: minge mai înaltă – minge iute. Când ajungi departe, toate ai încercat să le dai prea drepte. Ea n-a făcut pasul la voleu sau să dea drive, deocamdată. Şi atunci, poţi să le mai pe alea înalte, când e departe. Atâta tot, în rest ai jucat foarte bine. Acceptă lupta, ţi-au ieşit mingi frumoase…

Halep (oarecum scârbită): Eficiente, nu frumoase…

Dobre (în genunchi şi ţinând-o pe Halep de genunchi): Deci, aplaudăm, clar, şi îţi dăm energie, o ai şi joci bine! Rămâi acolo focusată, joci foarte bine, te rog! OK?

La ultima frază, Halep a dat doar din cap, fără măcar să-l privească pe Dobre! Antrenorul s-a ridicat, s-a dus în loja Simonei şi le-a transmis colegilor săi indicaţiile primite de la Simona privind modul în care aceştia ar trebui să reacţioneze în diverse momente ale meciului!

Halep va juca în penultimul act împotriva învingătoarei din meciul Karolina Pliskova (Cehia; 7 WTA) şi Marketa Vondrousova (Cehia; 59 WTA).