(Last Updated On: March 18, 2019)

Performanță excepțională pentru jucătoarea de handbal Cristina Neagu. A fost aleasă cea mai bună hadbalistă a lumii în 2018.
Informaţia a fost dată publicităţii luni, de site-ul International Handball Federation. La băieţi, cel mai bun sportiv a fost ales danezul Mikkel Hansen.

În urma acestui succes, Neagu a ajuns la al patrulea premiu de acest gen din carieră. Românca a mai primit distincţia în sezoanele 2010, 2015 şi 2016, fiind prima din istoria handbalului cu această performanţă. Anul trecut, liderul naţionalei României a intrat în istorie cu o altă realizare remarcabilă, dar la nivelul naţionalelor. A devenit golghetera all-time a Campionatelor Europene, informează Pro Sport.

FELICITĂRI! Cristina Neagu a fost aleasă cea mai bună handbalistă a lumii. A ajuns la al patrulea ”Balon de Aur” al carierei 1

„Aşteptarea a luat sfârşit. Ei sunt cei mai buni handbalişti ai anului 2018. Mikkel Hansen este la al treilea trofeu, iar Cristina Neagu este prima sportivă din istorie care ajunge la 4 trofee.

Felicitări, campionilor!”, anunţă IHF.

Cristina Neagu evoluează în prezent la CSM Bucureşti, cu care este în discuţii pentru prelungirea contractului. Deşi este accidentată şi nu îşi va putea ajuta echipa până în iunie, oficialii şi-au arătat sprijinul, precizând că îi vor propune o nouă înţelegere. De asemenea, în acest moment Cristinei Neagu îi sunt plătite toate cheltuielile legate de tratament şi recuperare, conform contractului în vigoare.