(Last Updated On: March 20, 2019)

Dr. Ioan Balanica prezintă cazul unui băiețel obez care a venit la control. Obiceiurile alimentare nocive sunt cauzele obezității.

Dr. Ioan Balanica a reușit să slăbească 100 de kilograme în 8 luni, după o metodă proprie.

Dr. Ioan Balanica: “Săptămâna aceasta intră în clinică un puști foarte simpatic însoțit de mama lui. Puștiul este obez și se vedea că este afectat de aspectul exterior.

Băiatul mi-a atras atenția pentru că semăna cu băiatul meu cel mare. Discutând atât cu el, cât și cu mama, mi am dat seama că obezitatea copilul provenea din obiceiurile alimentate nepotrivite, care porneau încă de la diversificare.

Dr. Ioan Balanica: „Puștiul este obez și se vedea că este afectat de aspectul exterior. Discutând atât cu el, cât și cu mama, mi am dat seama că obezitatea copilul provenea din ...” 1

Mama mi-a spus că băiatul mănâncă numai câteva lucruri, de exemplu: crenvurști, paste, pizza, cartofi, carne … și nu orice fel de paste sau pizza, numai cele cu multă brânză.

De mișcare nu poate fi vorba, iar mișcarea contează pentru toți copiii, mai ales dacă sunt obezi. Obiceiurile alimentare se formează încă din mica copilărie, iar preferințele pentru anumite alimente se formează încă din viata intrauterină.

Mai apoi, gustul se poate educa, dar anevoios și cu mult efort din partea părinților și copilului. Suntem responsabili de sănătatea copiilor noștri, iar modul în care mâncăm și ne mișcăm tine mai întâi de toate de educația și modul în care noi adulții înțelegem viața.

Îmi doresc ca acest băiat să reușească, să reușim împreună, pentru că aici nu trebuie doar să slăbim, ci trebuie să resetăm un întreg istoric alimentar care pornește încă de la diversificare”.