(Last Updated On: March 18, 2019)

O româncă a rămas marcată de zilele petrecute într-o excursie în țară. Multe lucruri „orientale” în frumoasa noastră patrie.

Pe Facebook, Daniela Dobre a scris: „După mica mea excursie în România, am rămas cu un gust amar in gura. Am sa vorbesc despre București. Nu pot sa generalizez însă. După protestul din 10 august am legat prietenii cu oameni minunați din București, oameni care mi-s mult mai dragi decât multi ardeleni de-ai mei.

Daniela Dobre: „După mica mea excursie în România, am rămas cu un gust amar in gura....Pietonii sunt un dezastru. Toată lumea trece pe rosu. Mame cu copii, adolescenți, bătrâni si inclusiv oameni in cârje care odată ajunși la jumătatea trecerii de pietoni, înjură șoferul ...In fata mea era un tip care manca un Sandwich. După ce l-a gătat, a...” 1

Traficul in București este ca in jungla. Nu se respecta regulile de circulație, șoferii se baga unul in fata celuilalt si toată lumea claxonează. Daca madam Firea tot premiază cel mai frumos balcon din București, zic să premieze si cel mai bun șofer, din categoria “respectam regulile de circulație si nu claxonam”.

Pietonii sunt un dezastru. Toată lumea trece pe rosu. Mame cu copii, adolescenți, bătrâni si inclusiv oameni in cârje care odată ajunși la jumătatea trecerii de pietoni, înjură șoferul care era cat pe ce sa-i calce. Nimeni nu are răbdare, toți se grăbesc.

Se arunca mizeriile pe jos. In fata mea era un tip care manca un Sandwich. După ce l-a gătat, a dat drumul frumos la șervețelul plin de muștar, care a trecut la milimetrii de fata mea(bătea vântul), bine ca nu mi s-a lipit de fata.

Pistele de biciclete sunt pe mijlocul trotuarului. In unele locuri, într-adevăr, trotuarul este atât de îngust încât tu, ca pieton, ești obligat sa mergi pe pista de bicicleta. Dar si pe porțiunile mai late, tot pe pista de bicicleta se merge.

Nu am dat aceste exemple ca sa ii critic pe bucureșteni. Am dat aceste exemple valabile si pentru alte orașe, deoarece am o întrebare. De ce urlam ca politicienii nu respecta reguli atâta timp cat noi înșine nu suntem in stare sa respectam niște reguli??

Vrem o tara ca afara, așa spunem, dar avem enorm de mult de învățat pentru ca ne comportam ca-n jungla. Si nu doar ei, politicienii, ci si noi, cetățenii. Degeaba avem pretenții de la ei daca noi nu suntem in stare sa respectam o simplă regula de circulație. Rosul este rosu, verdele este verde, iar semafoarele nu s-au inventat degeaba”.