(Last Updated On: March 14, 2019)

O seară fără Facebook în majoritatea țărilor. Cum a fost seara ta? Compania este zgârcită î oferi informații privind defecțiunea care a fost remediată miercuri noaptea.

Facebook şi Instagram au avut probleme de funcționare la nivel global, începând de miercuri, iar utilizatorii care nu și-au putut accesa conturile au apelat la alte platforme online, precum Twitter, pentru a-şi exprima nemulţumirile, informează Stirile Pro Tv.

Potrivit mesajelor, utilizatorii nu au putut publica sau distribui conţinuturi pe paginile lor. Nu se cunoaște deocamdată cauza acestor perturbări, sau cel puțin nu a fost dezvăluită public.

Cum a fost seara ta fără Facebook? Ce spune compania despre defecțiune 1

Aceasta a fost cea mai lungă “pană” din istoria sa, serviciile și aplicațiile cheie devenind inutilizabile pentru utilizatori la nivel global pentru o mare parte a zilei de miercuri, scrie BBC.

Ultima dată când Facebook a avut o astfel de pană a fost în 2008, când site-ul a avut 150 de milioane de utilizatori – în comparație cu aproximativ 2,3 miliarde utilizatori lunari de azi.

Principalul produs Facebook, cele două aplicații de mesagerie și site-ul de distribuire a imaginilor Instagram au fost toate afectate. Cauza întreruperii nu a fost încă făcută publică.

“Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor Facebook”, a declarat un reprezentant al rețelei sociale. “Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil”.

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte rețele sociale, compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS – un tip de atac cibernetic care implică inundarea unui serviciu vizat cu volume extrem de mari de trafic.

În timp ce Facebook și Instagram au “căzut”, mulți au apelat la Twitter pentru a face glume despre eroare. Hashtagurile #FacebookDown și #InstagramDown au fost folosite de peste 150.000 de ori până acum.

Unii utilizatori de Twitter și-au exprimat panica și neliniștea că nu pot folosi platforma.