(Last Updated On: March 20, 2019)

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că este foarte posibil să convoace un referendum în 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Șeful statului a spus că este nevoie de o analiză profundă, pentru că nu va demara un referendum dacă nu va fi cvorum.

Președintele a spus că este „aproape hotărât” să convoace un referendum.

Cristina Topescu: „De ce-om face atata caz pe marginea lui "APROAPE hotarat", rostit de presedinte? Omul e ardelean, că doar il stim, cujetă, așa se exprima frecvent ardelenii si cand sunt foarte hotarati. La ce cred ca Iohannis cujeta inca e...” 1

Cristina Topescu a scris pe Facebook: „De ce-om face atata caz pe marginea lui “APROAPE hotarat”, rostit de presedinte? Omul e ardelean, că doar il stim, cujetă, așa se exprima frecvent ardelenii si cand sunt foarte hotarati. La ce cred ca Iohannis cujeta inca e intrebarea pe care o va ridica referendumul, aici chiar trebuie sa cujete bine.

Eu sunt sigura ca va declansa referendumul, nu stiu ce urmari va avea el si, oricum, ele nu vor fi imediate, din simplul motiv ca psd-alde are inca majoritate in parlament. Stim doar ca un referendum va creste prezenta la vot, cu atat mai mult daca va fi o intrebare bine pusa. Si iesirea la vot in numar mult mai mare decat pana acum, ei da, asta nu i putin lucru! Vom avea referendum, nu va faceti griji!:)”.

Preşedintele a precizat ieri că a început să lucreze cu echipa de la Cotroceni la convocarea unui referendum în data alegerilor parlamentare, în 26 mai.

“Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate”, a precizat Iohannis.