(Last Updated On: March 16, 2019)

Presa internațională a scris ieri despre protestul pentru autpstrăzi care a avut loc în România.

Euronews a scris, vineri, despre protestul lui Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Bucovina care a inaugurat astăzi primul metru de autostradă construit simbolic în Moldova. Sub titlu “Un om de afaceri român construiește cea mai mică autostradă din lume”, jurnaliștii de la cel mai mare canal de știri din Europa descriu inițiativa suceveanului de protesta împotriva guvernului din România, informează libertatea.ro.

Ce spune presa internațională despre #șîeu, protestul autostrăzilor 1

„Suntem cea mai săracă regiune din Europa și vreau autostrăzi aici, în Moldova, în regiunea mea. Aici, în Suceava, în orașul meu!”, a declarat antreprenorul Ștefan Mandachi pentru Euronews.

„Rețeaua de autostrăzi din România are doar 805 kilometri și construcția drumurilor în țară se desfășoară într-un ritm foarte lent. Autoritățile au promis că 118 kilometri vor fi gata până la sfârșitul anului 2019”, au scris jurnaliștii de la Euronews. Mandachi a apelat la ajutorul altor companii și oameni pentru a-și susține campania „România dorește autostrăzi!”, mai scriu jurnaliștii, notând că până în prezent inițiativa omului de afaceri s-a dovedit un succes, având în vedere că a fost susținută de oameni din toată România.

Vezi aici Video Euronews:

Bloomberg scrie pe pagina online că ”furia din cauza celor mai proaste drumuri din UE dă naștere unui nou tip de protest în România”.

”Sătul să conducă pe cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeană, un om de afaceri român a găsit un nou mod de a-și elibera mânia”, scrie Bloomberg, potrivit stirileprotv.ro.

Ce spune presa internațională despre #șîeu, protestul autostrăzilor 2

Ștefan Mandachi, un investitor din orașul Suceava, situat în nord-est, a vrut ca oamenii din întreaga națiune de la malul Mării Negre să se oprească din ce fac pentru 15 minute, la ora 15:00, pe 15 martie, să avertizeze Guvernul că frustrarea este larg răspândită.

Într-un act de sfidare care l-a făcut faimos, a cheltuit 4.500 de euro pentru a construi un singur metru simbolic de autostradă în județul său. Videoclipul postat online a adunat peste 1 milion de vizionări.

companii locale, dar și firme din multinaționale, au răspuns îndemnului omului de afaceri.

Protestele au devenit comune în ultimii ani, deoarece românii contestă acțiunile prin care guvernul vrea să reducă pedepsele pentru corupție”, mai scrie Bloomberg.

Ce spune presa internațională despre #șîeu, protestul autostrăzilor 3

Bloomberg prezintă și un grafic cu un punctaj din care rezultă că România are, la 12 ani de la aderare în UE, cea mai proastă infrastructură din uniune, fiind notată pe o scară de la 1 la 8 cu 3 puncte, fiind situată în urma Maltei, Letoniei și Bulgariei.

Și două ambasade din România s-au alăturat protestului. Pe pagina de Facebook a Ambasadei Danemarcei la București a fost postat următorul text:

„Casual Friday:
– Ci-i cu bandirola albî?
– Îi pientru autostradî…
– Ci autostradî?
– Iegxact!”

Dialogul este tradus și în limba engleză.
Ambasada Suediei, care a mai făcut în trecut aluzii la problemele din România, postează un clip cu proiectele de infrastructură din Stockholm.

Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest: „Guvernul 🇸🇪 Suediei a adoptat un plan național pentru infrastructură pentru perioada 2018–2029, însumând investiții totale de 66 miliarde € în transportul rutier, căi ferate și transportul maritim.

Noul plan național reprezintă un pas important către tranziția spre un stat fără combustibili fosili, o creștere a construcției de locuințe și îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri.

Una dintre cele mai ambițioase componente ale planului este centura capitalei Stockholm. Proiectul a început în 2015 și va dura până în 2025. Cu 21 kilometri lungime totală, dintre care 18 kilometri în tuneluri, centura va deservi 140.000 vehicule în fiecare zi, circulând pe trei benzi separate per fiecare direcție.

Vezi aici Video:

Dacă ai 15 minute libere astăzi, poți urmări raportul video de progres al proiectului, realizat de Administrația Suedeză pentru Transport.