(Last Updated On: March 15, 2019)

Românii se pregătesc de un protest prin care vor sta degeaba 15 minute. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că acest protest va fi bun dacă cei care protestează vor merge peste două luni la vot. Durează tot 15 minute.

„Vineri protest: 15 minute să nu facem nimic. O fi greu? Nu e greu să stai şi să nu faci nimic. E foarte bună această campanie.
Un singur lucru vreau să ştiu: există ceva mai dificil decât să stai 15 minute şi să nu faci nimic, adică să mergi nu pe autostradp, ci pe stradă până la secţia de votare.

C. T. Popescu, despre #şîeu: „Toţi cei care vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva: să meargă la vot...” 1

Aş vrea ca toţi cei care mâine se vor ralia acestui protest şi vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva, să meargă la vot. Credeţi că o să se apuce PSD – ALDE după acest protest să facă ceva, o să ia fonduri europene? Nu o să facă nimic.

Acest protest de acum, dacă nu se converteşte în vot – pentru că el nu se poate converti în autostrăzi – , atunci este inutil.

Nu consider autostrăzile prioritatea de pe locul 1 în materie de transport în România, ci trenurile.

Ce vedem pe kilometri de autostradă dacă ne uităm din elicopter? Nişte maşini mici, în covârşitoare majoritate sunt automobile, în care vedem în multe cazuri o persoană, maximum două. Patru, cinci persoane vedem rar.

În schimb, cu un tren ai 100 de locuri pe vagon, 10 vagoane, 1000 de persoane transportate şi dacă sunt transportate cu un tren de mare viteză, în condiţii de confort si servcii bune… Sigur că sunt bune autostrăzile, dar cred că ar fi bine dacă s-ar investi în primul rând în reţeaua CFR şi în aducerea de trenuri performante, cu preţuri accesibile”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Silviu Iliuta: „Si prin 1939 era la fel.  Nu stiu de ce se vaita: azi au totusi un metru!

C. T. Popescu, despre #şîeu: „Toţi cei care vor sta de pomană 15 minute să facă ceva peste două luni şi ceva: să meargă la vot...” 2

Ciprian Mihali: „Într-o țară în care nu s-a făcut nimic vreme de 30 de ani, oamenii protestează vreme de 15 minute nefăcând nimic.
A nu face nimic este, iată, forma de maxim curaj public a celor mai curajoși dintre cetățenii României.

A nu face nimic este forma minimă a solidarității, chiar și atunci când (sau mai ales atunci când) mii de oameni nu fac nimic.

Împotriva unei puteri dispusă să facă totul, pentru că poate și pentru că vrea să meargă până la capăt, a nu face nimic este gestul necesar de rezistență al unei societăți pradă propriilor spaime și propriului confort.

E un început, cu siguranță, dar un început care se va stinge în estetismul inofensiv al luminițelor dacă nu va fi urmat de acțiune. Unei puteri bete de visul propriei atotputernicii trebuie să i se opună, civic și politic, contraputeri active, creative și versatile”.