(Last Updated On: March 12, 2019)

Acordul premierului Theresa May privind Brexit a fost respins, pentru a doua oară. Un număr 391 de parlamentari au votat ”împotrivă” față de 242 “pentru”.

Pe planul politicii interne britanice, Reuters apreciază că sunt posibile inclusiv alegeri anticipate sau un nou referendum, informează Stirile Pro tv.

Nicu Ștefănuță: „Acordul Brexit respins din nou. The No’s have it…
Din nou a căzut la vot în Parlamentul britanic, Westminster, acordul european cu Marea Britanie. Acum 5 minute, Președintele Camerei a numărat voturile: 391 împotrivă, 242 pentru.

Acordul Brexit a căzut. Ce urmează. Nicu Ștefănuță: „Acordul Brexit respins din nou....Jocul nu s-a terminat. Mâine seară...” 1

Jocul nu s-a terminat. Mâine seară House of commons va vota din nou dacă Marea Britanie vrea să părăsească Uniunea Europeană în mod dezorganizat, adică fără un acord.

Câteva gânduri:
🇬🇧 No deal este extrem de rău pentru economie, dar și pentru drepturile cetățenilor europeni, inclusiv români, care trăiesc pe insulă.

Theresa May a recomandat ‘free vote’ pentru mâine, ceea ce înseamnă că rezultatul votului este imprevizibil.
🇬🇧 Dacă votul de mâine trece (adică Parlamentul nu vrea o plecare dezordonată), atunci se va solicita de la UE o prelungire a termenului de 29 martie.

🇪🇺 Însă UE poate accepta o asemenea cerere doar în condițiile în care vede o posibilă soluție – un nou referendum, o schimbare de guvern și de viziune fiind printre opțiuni.

Eu cred că UE a făcut deja tot ce a putut pentru UK. A fost flexibil, a ajutat inclusiv în ultima oră, discutând cu Theresa May azi noapte târziu la Strasbourg.

Orice soluție posibilă trebuie să vină din partea UK și a cetățenilor ei, inclusiv a celor români.
Afirmați-vă drepturile și dorințele, deveniți cetățeni activi, pentru că este viitorul vostru la mijloc. Implicați-vă, votați, politica nu este cea din cancelarii, politica înseamnă calitatea vieții dumneavoastră”.