(Last Updated On: March 14, 2019)

Bianca Andreescu, canadiancă de origine română, a reușit o performanță de excepție. S-a calificat în semifinalele Indian Wells după ce a învins-o miercuri seara pe Garbine Muguruza, nr. 20 WTA. Simona Halep a fost eliminată de la acest turneu.

„Wozniacki, Venus Williams, Dominika Cibulkova și acum Muguruza, câștigătoare a două Grand Slam-uri. Să ne oprim un moment și să savurăm acest moment incredibil pentru tine. Felicitări! – i-a spus jurnalistul care a intervievat-o pe Bianca Andreescu pe teren, imediat după câștigarea partidei cu Garbine Muguruza și calificarea în semifinalele Indian Wells 2019. Publicul a izbucnit în urale, potrivit Digi 24.

FELICITĂRI! Bianca Andreescu s-a calificat în semifinalele Indian Wells după ce a învins-o pe Garbine Muguruza. „Accidentări, sacrificii, a meritat totul, toată munca aia grea, da, totul merită în cele din urmă....” 1

– Multumesc mult! Da, e incredibil ce am realizat în ultimele două luni, sunt mai mult decât recunoscătoare, iar astăzi cred că am jucat cel mai bun tenis al meu, unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am jucat vreodată. Cred că toată lumea are zile bune și zile proaste, dar azi chiar am avut o zi bună, a spus Bianca Andreescu.

– Pentru ce ești recunoscătoare? La ce te gândești?

– La tot ce mi s-a întâmplat în trecut – accidentări, sacrificii, a meritat totul, toată munca aia grea, da, totul merită în cele din urmă.

Ea a explicat că secretul victoriei asupra Garbinei Muguruza a fost că a abordat de la început meciul fără nicio presiune, s-a gândit că n-are nimic de pierdut. „Cred în mine, pentru că eu cred că totul e posibil, știu că am spus-o de multe ori, dar chiar e adevărat”, a spus Bianca Andreescu mulțumind totodată spectatorilor care au venit să o vadă, dar și celor care o susțin de acasă.

WTA scrie la superlativ după victoria „uluitoare” de miercuri a Biancăi Andreescu împotriva Garbinei Muguruza. Pentru Bianca este a treia semifinală în care ajunge anul acesta și cea mai importantă totodată. Canadianca impresionează în fiecare aspect al jocului ei, notează WTA.

În semifinale, Bianca Andreescu o va întâlni fie pe Elina Svitolina, fie pe Marketa Vondrousova, cea care a eliminat-o în optimi pe Simona Halep și care, la 19 ani, este și ea una dintre marile surprize ale turneului Indian Wells 2019. Pentru Bianca Andreescu, indiferent pe cine va înfrunta în semifinale, Svitolina sau Vondrousova, nu mai este un vis. Este o realitate care legitimează o nouă amenințare în tenis, conchide WTA.

În semifinale, Bianca Andreescu o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina, nr. 6 WTA, care a avut nevoie de set decisiv pentru a întrece în sferturi de Marketa Vondrousova, din Cehia, nr. 61 WTA, cea care a eliminat-o pe Simona Halep în optimi. A fost 4-6, 6-4, 6-4 pentru Svitolina după 2 ore și 13 minute de joc. Meciul are loc vineri seară și este transmis de Digi Sport.)