(Last Updated On: March 19, 2019)

Trei pompieri din Arad, chemaţi să transporte o femeie însărcinată la spital, au fost nevoiți să aducă pe lume chiar ei bebelușul, chiar în ambulanță.

Îndrumaţi prin telefon de un medic, au ajutat-o pe tânără să aducă pe lume un băieţel, informează observator.tv.

3 pompieri din România au devenit moașe pentru un bebeluș. ISU: „Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați sa preia o pacientă gravidă de 37 de ani. Misiunea părea simplă, transport la maternitate. Au ajuns la adresă au preluat pacienta și au ...” 1

ISU Arad a scris pe Facebook: „Salvatorii dau viață, nu doar salvează vieți.

Ieri, a fost o zi grea pentru echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, intervenții multe, dificile, și multe drumuri spre UPU Arad. Pana la miezul nopții paramedici au făcut câteva sute de kilometrii. Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați sa preia o pacientă gravidă de 37 de ani din Țipari. Misiunea părea simplă, transport la maternitate.

Au ajuns la adresă au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri și paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit le spune colegilor din față “oprește că naște”.

3 pompieri din România au devenit moașe pentru un bebeluș. ISU: „Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați sa preia o pacientă gravidă de 37 de ani. Misiunea părea simplă, transport la maternitate. Au ajuns la adresă au preluat pacienta și au ...” 2

– Cheamă dispeceratul prin radio, solicită in sprijin ambulanță cu medic și coordonare de la medicului din dispecerat.

– Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci asistați nașterea, li s-a comunicat din dispecerat.

Și așa au făcut, cei trei pompieri, Plt adj Sebastian Ciucur , plt maj Faur Sergiu si plt maj Coroban Florin, au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit sa aducă pe lume un băiat sănătos.
Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la SAJ Ineu.

Băieți s-au întors la subunitate, fericiți, mulțumiți, uimiți, au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari.”