(Last Updated On: March 14, 2019)

România se mobilizează pentru protestul de vineri de la ora 15:00. Normal, sunt și unii care sunt împotrivă sau se fac că nu înțeleg despre ce este protestul. Pentru ei postăm mai jos mesajele clarificatoare.

Protestul inedit este initiativa omului de afaceri Stefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, pe care a cheltuit 4.500 de euro si care va fi inaugurat in timpul protestului national de 15 minute, potrivit ziare.com.

Natalie Ester: „Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ştefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă...Numai "haterii" stau de o parte şi se întreabă ce interese meschine se mai ascund şi aici. Trişti oameni”...” 1

Natalie Ester: „Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ştefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă.

Se pare că şi mogulii, şi oamenii de rând, şi oamenii de afaceri, şi jurnaliştii, şi (unii) politicieni sunt de acord că România are nevoie de autostrăzi şi sunt gata să oprească timpul în loc pentru a cere autorităților să le facă!

Numai “haterii” stau de o parte şi se întreabă ce interese meschine se mai ascund şi aici. Trişti oameni”.

Oana Gheorghiu: „Pe 15 martie, la ora 15:00, vom fi timp de 15 minute în fața Ministerului de Finanțe. Căci da, noi vrem autăstrăzi. Și spitale. Și școli.
E oare în stare acest guvern să facă ceva? Nu prea credem. Și știți de ce? Pentru că în timp ce#NoiFacemUnSpital, ei nu sunt în stare să facă un registru. Un amărât de registru în care să se înscrie ONG urile.

Natalie Ester: „Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ştefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă...Numai "haterii" stau de o parte şi se întreabă ce interese meschine se mai ascund şi aici. Trişti oameni”...” 2
De la 1 aprilie, fără acest registru, toate sponsorizările sunt blocate. Și nu, nu credem că e doar incompetență”.

Profesorul Florin Diaconu #ŞÎEU: 15.03.2019, ora 15:00. Salut, prieteni! Mă alătur, şi eu, fără niciun fel de ezitare, protestului (naţional, în sensul plin al cuvântului – cel puţin aşa sper) #Româniavreaautostrăzi. Aşa că o să mă găsiţi, negreşit, mâine, 15.03.2019, la orele 15:00, pentru 15 minute, pe treptele mari din faţa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Adică la doi paşi de locul meu de muncă – unul care, după cum ştiţi, e într-una din Facultăţile Universităţii din Bucureşti. Pot explica, desigur, şi de ce am de gând să protestez, mâine. Pentru mine, unul, poate cel mai frumos monument medieval românesc este biserica dela Arbore (aceea în formă de navă şi care, atunci când o priveşti, îţi taie pe loc răsuflarea, de mândră ce-i).

Natalie Ester: „Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ştefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă...Numai "haterii" stau de o parte şi se întreabă ce interese meschine se mai ascund şi aici. Trişti oameni”...” 3

Doar că din Bucureşti şi pân’ la Arbore sunt, pe şosea, îmi spune o aplicaţie online, fix 468 de kilometri. Ultima oară când am ajuns în Bucovina, am parcurs această distanţă în mai bine de opt ore. Oriunde în lumea normală, acolo unde există autostrăzi, o astfel de distanţă o străbaţi în, să zicem, doar cel mult patru4 ore. Am, tot în Moldova de nord, şi un grup mărişor de prieteni, pe Facebook, locuitori în (sau originari din) Havârna, comună din judeţul Botoşani, alcătuită din şase sate: Havârna, Balinți, Galbeni, Gârbeni, Niculcea şi Tătărășeni.

Aceeaşi aplicaţie online îmi arată că, de la mine de-acasă şi pân’ la Havărna sunt fix 490 de kilometri. Cam 9 ore de mers pe şosea, deci, dacă am noroc. Şi doar trei sau patru ore, dacă Bucureştii şi Havârna ar fi, cumva, într-o ţară normală, cum am zis şi mai sus – adică o ţară în care guvernanţii să se îndeletnicească şi cu construcţia de autostrăzi, nu doar cu ciorditul continuu din bani publici, în toate formele imaginabile.

Măcar pentru aceste două motive – cel legat de faptul că mi-e tare greu să ajung acum la Arbore, precum şi cel legat de faptul că mi-e la fel de greu să ajung la prietenii dela Havârna – particip, fără nicio ezitare, la protestul din 15 martie 2019, orele 15:00. Sper să mă întâlnesc, pe scările din faţă de la Drept, cu cât mai mulţi colegi de muncă din cadrul FSPUB, cu cât mai mulţi studenţi, cu cât mai mulţi prieteni, cu cât mai mulţi alumni ai UB, ca şi cu toţi cei care se simt ataşaţi, într-un fel sau altul, de iniţiativa civică pe care am numit-o, deloc întâmplător, Regimentul de Voluntari din Bucureşti.

Sper, desigur, să mă văd, mâine, şi cu cât mai mulţi moldoveni inimoşi – căci din Moldova, să nu uităm, a plecat această iniţiativă. Dar şi cu cât mai mulţi olteni, transilvăneni, bănăţeni, dobrogeni şi munteni inimoşi aş vrea să mă văd mâine, căci, de fapt, în nicio regiune din România nu-s autostrăzi destule. Şi, fără căi de transport rutier cu adevărat moderne, România riscă să rămână, încă 1.000 de ani, departe în trecut: undeva, prin Evul Mediu.

Cum în mod firesc nu doresc aşa ceva, ne vedem mâine, prieteni, negreşit! #ŞÎEU Natalie Ester: „Cel mai lăudabil lucru pe care l-a făcut Ştefan Mandachi, tânărul al cărui manifest a devenit viral, este că a demonstrat că cele două Românii paralele nu sunt chiar atât de paralele când interese comune le leagă...Numai "haterii" stau de o parte şi se întreabă ce interese meschine se mai ascund şi aici. Trişti oameni”...” 4