(Last Updated On: March 15, 2019)

Vineri, 15 martie, ora 15, 15 minute. Participi?

Astăzi, ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova, potrivit G4 Media.

Elena Vijulie: „Hai România! Da, #sîeu vreau autostrazi! M-am plictisit sa fiu o fată din "cea mai saraca tara a Uniunii Europene"/ "una din cele mai corupte state din Uniunea Europeană.Nu mai suport să trag aer în piept și să ...” 1

Elena Vijulie Tănase: „Da, #sîeu vreau autostrazi! M-am plictisit sa fiu o fată din “cea mai saraca tara a Uniunii Europene”/ “una din cele mai corupte state din Uniunea Europeană. Nu mai suport să trag aer în piept și să imi indrept spatele sub această povară când spun în străinătate că sunt din România. Vreau să trăiesc într-o ţară normală. Uitati-va pe harta!

Elena Vijulie: „Hai România! Da, #sîeu vreau autostrazi! M-am plictisit sa fiu o fată din "cea mai saraca tara a Uniunii Europene"/ "una din cele mai corupte state din Uniunea Europeană.Nu mai suport să trag aer în piept și să ...” 2

Tara asta a noastra abia exista in materie de viteza. Dar dacă izbutim să ne mișcăm în sfârșit pe autostrăzi se cheamă că vom fi depășit coruptia, birocratia si incompetența. Ceea ce inseamna că autostrazile vor fi de bine în mult mai multe directii decat transportul propriu-zis. Hai, România!”

 

Dar dacă izbutim să ne mișcăm în sfârșit pe autostrăzi se cheamă că vom fi depășit coruptia, birocratia si incompetența. Ceea ce inseamna că autostrazile vor fi de bine în mult mai multe directii decat transportul propriu-zis. Hai, România!”

Nicușor Dan: „#șîeu susțin construcția de autostrăzi în România, construirea centurii Bucureștiului și în general toate investițiile în infrastructură.

Felicit demersul antreprenorului din Suceava, susținut de mulți cetățeni, de primari și de multe alte companii, și mă bucur că românii încep să ia atitudine, se mobilizează și devin mult mai vocali când își susțin drepturile în fața autorităților.

Elena Vijulie: „Hai România! Da, #sîeu vreau autostrazi! M-am plictisit sa fiu o fată din "cea mai saraca tara a Uniunii Europene"/ "una din cele mai corupte state din Uniunea Europeană.Nu mai suport să trag aer în piept și să ...” 3

Cetățenii care plătesc taxe și impozite în țara aceasta au tot dreptul să ceară socoteală autorităților indolente și incompetente, care construiesc autostrăzi și drumuri expres doar din pix, pe hârtie.

Fără investiții în infrastructură, România nu poate atrage investitori, nu poate oferi locuri de muncă plătite mai bine și nu se poate dezvolta la nivelul celorlalte țări europene.

Autoritățile trebuie să răspundă pentru incompetența lor!”

Claudiu Nasui: „România se oprește pentru că ne-am săturat să fim ținuți în loc.

60 de kilometri. Acesta este numărul de kilometri de autostradă finalizați în 2018, în ciuda promisiunilor mult mai generoase a coaliției de guvernare.

Elena Vijulie: „Hai România! Da, #sîeu vreau autostrazi! M-am plictisit sa fiu o fată din "cea mai saraca tara a Uniunii Europene"/ "una din cele mai corupte state din Uniunea Europeană.Nu mai suport să trag aer în piept și să ...” 4

De altfel, este foarte probabil că România are mai mulți kilometri de studii de fezabilitate, decât drumuri finalizate. Aceste studii de fezabilitate ne-au costat milioane de euro din bani publici, dar nu au reușit să prevină surparea unor tronsoane de drum după doar câteva luni de utilizare.

De multe ori poate nu ne dăm seama care este legătura directă dintre irosirea banului public și calitatea vieții noastre, însă lipsa infrastructurii este o consecință directă a acestui lucru.

Din acest motiv, ne alăturăm mișcării #șîeu, iar la ora 15:00 ne oprim și noi pentru 15 minute. Pentru că #șîeu vreau autostrăzi, spitale, educație de calitate și oportunități pentru români… în România”.