(Last Updated On: February 18, 2019)

Viorica Dancilă a anunțat bucuroasă astăzi că Liviu Dragnea a scos România din noroaie. O victorie importantă pe hârtie care nu are nicio legătură cu realitatea. Probabil Viorica se referea că a scos vilele politicienilor din noroaie.

Viorica Dancilă şi-a lăudat luni şeful de partid în faţa a sute de primari, pe care i-a anunţat oficial că ţara a scăpat de noroaie.
Ar fi meritul lui Liviu Dragnea, cel care a iniţiat un program de dezvoltare rurală, pe când era ministru. Discursul premierului este însă infirmat de realitate. Încă avem 10 mii de kilometri de drumuri de pământ, iar mai bine de jumătate dintre casele de la ţară au toaleta în curte. Drept urmare, primarii i-au cerut premierului fonduri, deoarece situaţia este dramatică. Au primit în schimb, noi promisiuni.

Grecu Leonard: „Așa arată România scoasă de Dăncilă din noroi! Fotografia a II-a e făcută în Comuna Botești (primar PSD), județul Neamț, 16 februarie 2019. Viorica Dancilă, prim ministru în guvernarea PSD, 18 februarie 2019: “Am scos România din noroaie.”
Viorica Dancilă: Dragnea “a scos România din noroaie”. Primar:  „Sunt foarte bucuros de ce aţi spus, dar noi nu avem lemne, Este o ...” 1

Întâmpinată cu zâmbete largi şi aplauze furtunoase de câteva sute de primari de comune, Viorica Dăncilă a vorbit în termeni entuziaşti despre un program de dezvoltare locală iniţiat chiar de şeful său de partid. ″Succesul programului PNDL 1, introdus de ministrul Dezvoltării din acea vreme, domnul președinte Liviu Dragnea, ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2. Cu ajutorul acestor programe am scos țara din noroaie″.

Unii primari au vorbit însă de o altă realitate – despre cea în care satele nu au gaz, drumuri asfaltate ori apă curentă. ″Sunt foarte multe sate unde nu avem asfalt, nu avem gaz metan, sunt foarte bucuros de ce aţi spus, dar noi nu avem lemne, Este o mare problemă la ţară″, spune un edil citat de Stirile Pro tv.

Sebastian Lazaroiu: Dăncilă: “Am scos țara din noroaie” Dar ai uitat copiii în noroaie .
Vezi aici Video:

Întrebata când va avea fiecare comună utilităţi din acest secol, Viorica Dăncilă nu a putut să dea un termen. „Nu pot spune eu dacă fiecare sat va avea toate utilităţile, acest lucru depinde şi de modul în care sunt depuse proiectele de corectitunea lor, de modul în care fiecare primar şi-a făcut proiectul şi cât ţin lucrările respective’′

De exemplu în comuna Mărculeşti din Ialomiţa oamenii nu-şi vor desfiinţa prea curând latrinele. Lucrările la reţeaua de apă şi canal nu sunt gata nici după 9 ani de la demararea investiţiilor, deşi termenul de finalizare, reînnoit de câteva ori, era 2017.