(Last Updated On: February 16, 2019)

Vicepremierul Matteo Salvini a avut numai cuvinte de laudă pentru comunitatea română din Italia. El a fost invitat miercuri seară la Ambasada României, la un eveniment legat de preluarea, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE.

“Mulțumesc poporului român pentru contribuția lor acordată comunității noastre. Este cea mai numeroasă și mai integrată comunitate din Italia. Misiunea mea este în fiecare zi să protejez marea majoritate a românilor de bine, prin izolarea celor care riscă să submineze această percepție.

Vicepremirul Italiei: „Mulțumesc poporului român pentru contribuția lor acordată comunității noastre. Este cea mai numeroasă și mai integrată comunitate din Italia. Misiunea mea este ...” 1

Lucrez pentru că toată lumea să sesizeze prezența și diferența. Mulți sunt frați și surori “, a declarat Salvini, citat de gazetaromaneasca.com.

Matteo Salvini și-a exprimat sepranța că Uniunea Europeană îşi va regăsi “sensul şi valorile” în mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

“Dincolo de datele economice, comerciale şi industriale, sunt importante valorile (…), iar aceasta a fost principala carenţă a Uniunii Europene, a instituţiilor europene” în ultimii ani.

“Cineva a uitat, intenţionat sau nu, că facem parte dintr-o civilizaţie, care nu este nici mai bună, nici mai rea decât altele, dar este. Iar relaţiile şi interacţiunile sunt importante doar dacă, şi acest lucru l-a spus şi Papa Benedict, suntem conştienţi şi mândri de ceea ce suntem”, a afirmat Salvini, subliniind că “din rădăcinile iudeo-creştine se naşte cultura europeană”.