(Last Updated On: February 14, 2019)

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu anunță că un bărbat a murit, suspect de gripă, când să se urce în ambulanţă după ce a refuzat vaccinul. A fost la medicul de familie, care i-a dat tratament pentru gripă, dar care nu a reuşit să-l convingă să facă şi vaccinul.

Un sibian de 79 de ani a murit chiar când a ajuns la el acasă ambulanţa şi se urca în ea, pentru a fi dus la spital, scrie Ora de Sibiu, preluat de Observator Tv. Fusese la medicul de familie, unde a refuzat vaccinul antigripal. Omul era bolnav de inimă şi avea diabet. A murit cu suspiciune de gripă, în timp ce se trata acasă, cu tratamentul dat de medicul de familie.

Un bărbat din România a refuzat să facă vaccinul antigripal şi a murit când să se urce în ambulanţă 1

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat azi că un sibian de 79 de ani a murit sâmbătă, suspect de gripă, după ce a refuzat vaccinul. “Un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu patologie cronică cardiacă și diabet, nevaccinat antigripal din motiv de refuz, aflat sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, cu evoluție nefavorabilă, a solicitat în weekend o ambulanță, iar la urcare a prezentat stop cardio-respirator ireversibil.”, se arată într-un comunicat de presă de la DSP Sibiu.

Deși la prima vedere simptomele sunt similare, între răceală și gripă există diferențe, după cum a explicat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș’ din București, potrivit Libertatea.

„Virusul gripal dă o singură boală, gripa. Pentru gripă avem tratament, pentru viroze este cel standard, paracetamol, vin fiert. Dar debutul este total diferit. În gripă sunt durere de cap, dureri de ochi, bolnavul simte globii oculari undeva în fundul capului, în ceafă. Are o stare general proastă, îl dor mușchii, articulațiile, se simte ca și cum ar fi bătut.

Face febră, dar nu strănută, nu tușește. Simptomele respiratorii apar cam după 24-48 de ore de la debutul acesta al bolii, cu febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, poate să fie chiar și diareea prezentă’, explică medicul.