(Last Updated On: February 26, 2019)

Fostul președinte Traian Băsescu s-a declarat alarmat de exodul creierelor din România.

„Din țara asta au plecat 220.000 de ingineri, și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile. Ne întrebăm de ce se face proiectarea cu firme străine la autostrăzi, la orice construcție.”, a spus Băsescu, citat de ziarulromanesc.de.

Traian Băsescu, alarmat de exodul creierelor românești. „Din țara asta au plecat 220.000 de ingineri, și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile” 1

Această declarație vine în contrast cu ce a spus fostul președinte în 2010.

La o emisiune la TVR, Traian Băsescu a cerut „să nu se dramatizeze” fenomenul emigrării medicilor, fiind un drept al cetăţeanului de a pleca unde munca este corect răsplătită.

“Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea”, a explicat şeful statului.

Traian Băsescu le-a mulțumit atunci românilor care lucrează în afara ţării, pentru că așa nu cer ajutor de șomaj din România. ”Imaginaţi-vă dacă cei două milioane de români care muncesc în Italia, Spania, Franţa şi Germania ar veni să primească ajutor de şomaj în România, când noi avem deja fondul de şomaj deficitar. Deci acestor oameni trebuie să le mulţumim pentru ceea ce fac pentru România”.