(Last Updated On: February 8, 2019)

Cei de la PSD sunt iritați, spune premierul Dăncilăp, deoarece Klaus Iohannis a refuzat-o din nou pe Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru. Cel mai probabil Dăncilă o va propune din nou pe Olguța iar Iohannis o va refuza de fiecare dată.

„S-a venit cu altă solicitare, şi altă solicitare, iar acum cu o nouă respingere şi, mai mult, cu anumite indicaţii despre modul cum trebuie să fie un membru al Guvernului. Eu cred că oportunitatea în a-şi alege un membru al Guvernului revine primului ministru. (…) Ceea ce i se reproşează dnei Olguţa Vasilescu mi se pare incredibil. Lipsă de experienţă la Olguţa Vasilescu?

Haideţi să fim serioşi, a fost primar, a avut nu ştiu câte mandate de deputat, a fost acceptată ca ministru tot de dl preşedinte Klaus Iohannis. De ce o dată eşti bun şi pe urmă nu eşti bun? Sunt idei care se bat cap în cap şi conduc la ideea de rea credinţă“, a susţinut premierul potrivit Digi 24.

Reacția Vioricăi Dăncilă, după ce Iohannis a respins din nou numirea Olguţei Vasilescu. Ludovic Orban: „Nu putem da OUG ca să-i găsim Olguţei Vasilescu loc de muncă” 1

Viorica Dăncilă crede că, şi dacă ar face altă propunere, preşedintele ar respinge-o pentru că vrea să blocheze activitatea Guvernului.

„Sincer, speram ca, având în vedere această perioadă lungă în care funcţionăm fără doi titulari, să am un răspuns pozitiv şi să putem intra în normalitate. În cadrul coaliţiei de guvernare este o mare nemulţumire şi o stare de iritare, pentru că toate aceste lucruri pe care le-a specificat preşedintele nu se pliază pe realitate şi este clar rea voinţă. Vom avea o şedinţă în coaliţia PSD-ALDE şi vom lua o decizie, nu pot să spun care va fi decizia. Şi Liviu Dragnea, şi Călin Popescu Tăriceanu şi membrii partidului sunt foarte nemulţumiţi, pentru că tot ce i se reproşează Olguţei Vasilescu sunt lucruri care nu sunt reale”, a precizat premierul.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat joi, obstinaţia PSD-ului de a o propune din nou şi din nou pe Olguţa Vasilescu la şefia ministerului Dezvoltării Regionale fără să ţină cont de refuzurile preşedintelui Iohannis, informează epochtimes-romania.com. Totodată, Orban şi-a exprimat indignarea faţă de intenţia PSD de a da o ordonanţă de urgenţă pentru ca Vasilescu să devină ministru chiar şi fără acordul şefului statului.

“Nu ştiu de a fost nevoie să fie retrimisă propunerea, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Să vină cu alţi candidaţi. Am mai spus o dată.

Am auzit o declaraţie că Guvernul vrea să dea OUG ca să o pună pe Olguţa Vasilescu ministru. Cred că guvernarea prin acte normative cu dedicare personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă Olguţei Vasilescu.

Cum ar arăta OUG pentru găsirea unui loc de muncă pentru Olguţa Vasilescu. Trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu altă propunere, de preferinţă cu un om care să aibă expertiză în domeniu, care să cunoască cu adevărat problematică şi care să aibă capacitatea să rezolve problemele grave care există în domeniul de activitate”, a declarat Ludovic Orban.

Deputatul Andronache Gabriel (PNL) membru al Comisiei Juridice: „Halucinații juridice (dexonline.ro: „halucinație –„percepție denaturată a lucrurilor din realitate”)

Așa pot fi numite reacțiile reprezentanților PSD la refuzul Președintelui României de a o numi pe Olguța Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor!

1. #halucinațiePSD – deputat PSD Olguța Vasilescu „îi fac plângere penală Președintelui pentru abuz în serviciu” –
Comentariu: cum să faci plângere penală pentru că Președintele și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, analizând conform Constituției și jurisprudenței CCR candidatul propus de Prim Ministru pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale?! D-na Vasilescu are, evident, o percepție denaturată a lucrurilor din realitate.

2. #halucinațiePSD – deputat PSD Cătălin Rădulescu „îl suspendăm o săptămână pe Președinte…și numim miniștrii”
Comentariu – în Constituție nu există instituția suspendării pe câteva zile a Președintelui (…fără convocarea referendumului. Prin urmare, dl. Rădulescu are o percepție denaturată a dispozițiilor constituționale.

3. #halucinațiePSD – deputat PSD „mergem la Curte pentru constatarea încălcării Constituției”.
Comentariu: PSD ar trebuie să sesizeze ridicolul situației în care se află în sensul în care respingerea candidatului la funcția de ministru al Dezvoltării Regionale a fost întemeiată de Președinte, gradual, pe elemente de legalitate, elemente care îi permit președintelui să analizeze de fiecare dată documentele prezentate și să respingă candidatura dacă, constată neconcordanțe. În acest caz PSD are, evident, o percepție denaturată a situației din realitate.

Situația adevărată, din realitate, este că doamna Olguța Vasilescu nu corespunde postului de ministru al Dezvoltării Regionale…despre postul de vicepremier nici nu are rost să mai discutăm!”