(Last Updated On: February 14, 2019)

Bucurie mare în tabăra pro-PSD după ce s-a aflat că Laura Codruța Kovesi are statut de suspect într-un dosar deschide de Secția pentru anchetarea magistraților înființată de PSD.

Mircea Badea a avut o primă reacție miercuri seară după ce Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, potrivit stiripesurse.ro.

Reacția lui Mircea Badea după ce Kovesi a fost pusă sub acuzare: „Eu cred că Kovesi va intra la pușcărie. Trebuie să umfle pușcăria tot restul vieții sale. A făptuit penal ...” 1

”E o seară pe care am așteptat-o de mult timp. Eu cred că Kovesi va intra la pușcărie. Trebuie să umfle pușcăria tot restul vieții sale. A făptuit penal foarte mult. Suntem în Stat de Drept și doamna Kovesi trebuie să plătească. Cea mai ușor de demonstrat acuzație din tot ce are este mărturia mincinoasă. Asta mi se pare foarte puternică. Kovesi a declarat sub jurământ, ceea ce înseamnă că ești pasibil de pușcărie pe bază de mărturie mincinoasă”, a declarat Badea.

Tabăra anti-PSD este revoltată de ceea ce i se întâmplă lui Kovesi.
Cristian Bacanu: „Coordonatoarea PPE din Comisia LIBE, Roberta Metsola (pentru Ziare. com): “Tactica Guvernului roman in cazul Kovesi este de neacceptat. Daca Romania vrea sa intre in Schengen si vrea o presedintie rotativa de succes, ar trebui ca guvernul roman sa dovedeasca faptul ca respecta institutiile, ca nu reprima prin forta protestele pasnice la adresa sa si sa nu procedeze cum face acum, opunandu-se deschis si prin toate mijloacele ca un candidat roman sa devina primul procuror european.”

Uniunea Europeană şi PPE (grupul parlamentar european majoritar din care face parte Partidul Naţional Liberal) NU VOR TOLERA abuzurile Guvernului în privința Statului de Drept.

Regimul Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă-Toader face o politică de tip stalinist! Ce urmează? Să fim ridicați din stradă dacă spunem că miniştrii PSD sunt analfabeți funcționali? Să ni se aplice bastoane pe spate dacă îl criticăm pe flauşat? Să ni se confişte proprietățile dacă nu suntem comunişti? Aşa ceva NU se poate tolera! PS – NU am uitat de 10 august!”

Ramona Strugariu: „Cateva ganduri legate de povestea cu Laura Codruta Kovesi si Sectia speciala:
1. Nu au ce sa ii faca.
2. Nu au ce sa ii faca.
3. Nu au ce sa ii faca.

Cu cat ataca mai frontal, cu atat o ridica mai sus. Cu cat instrumenteaza mai mult tot felul de povesti ratate, cu atat confirma mai tare ca ei sunt cei care au o problema majora, de fapt.

Cu cat sunt mai vehementi, cu atat adancesc convingerea statelor membre si a deputatilor europeni ca Romania traverseaza o perioada de criza severa in privinta garantarii independentei justitiei si a statului de drept. Iar cea care are de suferit e tot Romania.

In pofida acestei crize, am convingerea ca Laura Codruta Kovesi va fi Procuror European. De acolo vine si disperarea coalitiei pentru ocrotirea infractorilor, ei stiu ca exista sanse uriase ca acest lucru sa se intample. Si in prostia lor, nu fac decat sa accelereze aceasta decizie.
Tot ce imi doresc este imaginea live cu Tudorel Toader felicitand-o pe Kovesi pentru noua functie. Si o vom vedea, cred, cu totii”.