(Last Updated On: February 10, 2019)

Vasile Astărăstoae, profesor Medicină Legală la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași îi ia apărarea Oliviei Steer criticată de Raed Arafat după ce a prezentat o rețetă care ar crește imunitatea organismului față de gripă.

Raed Arafat a declarat zilele trecute pentru Digi24: Cea mai noua reţetă minune: usturoi și ceapă pisate în loc de vaccin antigripal. „Usturoi, ceapă, ardei iute, ghimbir, oțet de mere care să se pună 12 ore și să se ia 2-3-4 linguri la fiecare masă. Ăsta e vaccinul antigripal propus pe net.

Profesorul Vasile Astărăstoae: „Recent, Raed Arafat a lansat un atac dur la adresa unei postări a Oliviei Steer. Doamna Olivia Steer a prezentat o rețetă, care, după opinia sa, crește imunitatea organismului față de gripă. O rețetă populară. De la înălțimea funcțiilor sale, Raed Arafat o ...” 1

Asta înseamnă că cine ascultă, îmi pare rău să le spun, bazaconii, și nu se vaccinează își pune viața în pericol, sau pune viața copiilor în pericol. Pentru că creșterea imunității la un virus nu se face mâncând ceapă sau usturoi. Or fi alimente sănătoase, ăsta e un aspect, dar ele nu pot să creeze imunitate la un anumit patogen. Vaccinurile fac acest lucru”.

Pe Facebook, Vasile Astărăstoae a scris: „Recent, Raed Arafat, care a devenit un fel de Picco dela Mirandolla în medicină (știe tot și ceva în plus), a lansat un atac dur la adresa unei postări a Oliviei Steer.

Doamna Olivia Steer a prezentat o rețetă, care, după opinia sa, crește imunitatea organismului față de gripă. O rețetă populară. De la înălțimea funcțiilor sale, Raed Arafat o înfierază cu mânie proletară pe ea și pe toți cei care nu sunt de acord cu tezele emise de el și mulți alții. Dacă în viziunea sa vaccinul anti-gripal rezolvă vulnerabilitatea față de gripă, îi atrag atenția că există și alte forme de creștere a imunității organismului.

Nu vreau să intru în polemică, îi recomand numai să se documenteze. Și o spun cu o simpatie dovedită în decursul anilor deoarece, atunci când alții îl atacau, eu l-am susținut dezinteresat și necondiționat. Reciproca nu este valabilă”.

Rețeta prezentată de Olivia Steer de la care a pornit scandalul: „Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se supere Tanti Pintea și Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici macar pe hîrtie. Și apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziții de vaccinuri. Și asta nu e frumos deloc!
1/4 cana usturoi pisat
1/4 cana ceapă tocată

1/4 cană ardei iute tocat
1/4 cană ghimbir ras
3 linguri de hrean ras

1 lingura cuișoare pisate
750 ml oțet organic de mere
Se așează totul într-un borcan de 1, 5 litri. Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masa”.