(Last Updated On: February 22, 2019)

Parchetul Judecătoriei Constanța a luat o decizie fără precedent. Își susăpendă activitatea pentru trei zile. Decizia a fost luată cu o majoritate covârșitoare (o singură abținere) și a fost confirmată de prim-procurorul Viorel Teliceanu.

De asemenea, procurorii constănțeni de la mai multe parchete, vor protesta astăzi, între orele 16.00 și 16.30 în fața sediului Parchetului Judecătoriei Constanța, scrie hotnews.ro.

Primul Parchet din România care își suspendă activitatea, în semn de protest față de modificarile aduse legilor justiției 1

Șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, Viorel Teliceanu, declara la începutul lunii februarie, într-un interviu, că sistemul judiciar se află sub o puternică presiune, în special din partea celor cu probleme penale şi care deţin poziţii privilegiate în societate și au influenţă politică, media şi financiară şi, ca atare, folosesc toate aceste mijloace în lupta împotriva sistemului. El afirma, într-un interviu pentru info-sud-est.ro, că manipularea a ajuns la un nivel pe care cu greu ni l-am fi putut imagina, dar, dincolo de manipularea media, cel mai grav este că se încearcă amputarea mijloacelor legale pe care judecătorii şi procurorii le au la dispoziţie pentru realizarea actului de justiţie.

Magistrații clujeni au ieșit vineri în stradă pentru a protesta față de ”abuzurile legislative” și au anunțat suspendarea activității judiciare săptămâna viitoare. De asemenea, proteste sunt anunțate în București, Timișoara, Brașov și în alte orașe din țară, în cursul după-amiezii.

În București, magistrații vor protesta de la ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiție din Capitală față de noile modificări aduse legilor justiției prin Ordonanță de Urgență.

Ionela Arcanu a scris pe Facebook: „Parchetul Tribunalului Arges isi suspenda activitatea timp de trei zile, este protest la Tribunalul Cluj, protest la parchetele din Constanta si Oradea, protest la Curtea de Apel Bucuresti, iar in alte orase din tara sunt in desfasurare adunari generale. Si inca niciun anunt privind o conferinta a ministrului Justitiei, asa cum s-ar intampla in orice stat civilizat!”