(Last Updated On: February 7, 2019)

Zilele trecute, Cornel Micu, un tânăr român, a fost premiat cu medalia de aur, o distincție acordată de Regina Marii Britanii, pentru rezultate excepționale la învățătură. El este originar din comuna doljeană Ghidici, iar acum studiază la Colegiul Imperial din Londra, în domeniul Inteligenței Artificiale.

„S-a născut în România, a crescut în Italia și vorbește fluent limba italiană. A venit în Marea Britanie în urmă cu trei ani și vorbea foarte puțin limba engleză. Este o realizare fantastică să îți susții examenele în a treia limbă (pe care o cunoști)”, a declarat, pentru KLFM, Chris Teanby, asistent principal în cadrul KES Academy, potrivit Libertatea.

Nicușor Dan: „Cornel Micu, un tânăr de 20 de ani din județul Dolj, a primit zilele trecute o distincție din partea Reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii pentru rezultate școlare excepționale.

Nicușor Dan: „România are nevoie de astfel de oameni”. Un tânăr român a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură. Cornel Micu are 20 de ani și studiază Inteligența Artificială la Londra 1

Un eveniment special pentru tânărul român care merită felicitat de noi toți pentru performanțele sale.

Din păcate, Cornel Micu este doar unul dintre milioanele de români care au părăsit România cu mulți ani în urmă, împreună cu familia sa, în căutarea unei vieți mai bune și a unei țări în care cetățenii sunt respectați.

E important să facem totul pentru ca români precum Cornel Micu, și mulți alții ca el care, deși nu sunt premiați de Regina Marii Britanii, muncesc cu dăruire și responsabilitate, să își dorească să revină acasă și să fie apreciați și prețuiți în țara lor.

România are nevoie de astfel de oameni”