(Last Updated On: February 18, 2019)

Există și români supărați că o companie străină a donat 10 milioane de euro pentru construcția unui spital în care vor fi tratați copii bolnavi de cancer. Ce viațăp tristă trebuie să aibă cei care caută lucruri ascunse într-un gest umanitar.

Filosoful Mihai ȘORA laudă compania: „Dragă OMV Petrom,
nu am mașină (n-am avut niciodată, fiind mai biciclist din fire), așa încât nu pot cumpăra benzină de la tine. Dar cu siguranță voi trece să iau ciocolată, apă minerală și creioane colorate.#10milioane #bursadefericire”

Mihai ȘORA: „Dragă OMV Petrom, nu am mașină (n-am avut niciodată, fiind mai biciclist din fire), așa încât nu pot cumpăra benzină de la tine. Dar cu siguranță voi trece să iau ciocolată, apă minerală și creioane colorate” 1

Daruieste Viata: „OMV Petrom va contribui cu 10 milioane de euro la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață.

„Suma strânsă până acum din donații și sponsorizări pentru construcția spitalului a depășit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom “ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, spune Carmen Uscatu.

Mai mult, suma donată de OMV Petrom va ajuta și la dotarea cu aparatură a spitalului, a declarat Oana Gheorghiu”

Oana Gheorghiu, vicepreşedinte Asociației Dăruiește Viață, citată de Știrile Pro Tv: “Primul gând al părinţilor este să plece în străinătate şi într-o ţară din Europa din 2019 mi se pare cumplit şi faptul că oamenii ăştia nu au un loc în România e.. este anormal şi nu mai trebuie să tolerăm. ”

Banii primiţi vor fi folosiţi pentru cumpărarea de echipamente şi pentru instruirea personalului medical care va lucra în noul spital.

Mona Nicoli, director CSR Omv-Petrom: ”Pentru mine acest proiect este dovada extraordinară că în România se poate şi putem să fim uniţi pentru ceva ce contează.”