(Last Updated On: February 12, 2019)

Jurnaliștii de la Libertatea au mai descoperit un medic fals, de această dată la un Spital de stat. Lucrează de 10 ani și nu are nici măcar parafă de la DSP.

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, povesteşte una dintre asistentele din spitalul public pentru Libertatea.

Catalin Tolontan: „Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice!
O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!
Investigaţie de Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac şi Cătălin Tolontan

Medic fals la un spital de stat din România! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la un Spital de Urgență! Nu are nici măcar parafă de la DSP 1

UMF: „Raluca Daniela Bîrsan nu apare ca absolventă, iar diploma arată ca una falsă!”
„În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligația să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă. Vă asigur că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla!” – Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP! Libertatea prezintă filmări cu ea în sala de operație, singură, cum închide o pacientă! Explicația „doctorului” Bîrsan: „Doar serveam instrumentarul”

• După dezvăluirile începute pe 5 februarie 2018 de Libertatea, care l-au arătat pe escrocul fără studii medicale Matteo Politi operând în clinici private fără aviz, ministrul Sorina Pintea a declarat cetățenilor: „Vă asigur că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla!”.

• Infirmarea vine la numai o săptămână și doar de la câteva sute de metri distanță!
• Libertatea a descoperit încă un caz de fals medic, iar coincidența face să fie de la Spitalul Județean de Urgență Ilfov, care e plasat în București, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

• La Spitalul Județean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată și pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medical”, fără parafă de la DSP și fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienții!

• Bolnavii și ceilalți medici o știau drept rezidentă, așa cum se și prezintă.
• Deși ea susține că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.
• „Doar am servit instrumentarul și pensile”, explică Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea.

• Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” și a pus la dispoziția ziarului o diplomă cu numele său.
• Diploma „de absolventă” se află și în dosarul depus de ea la Spitalul Ilfov.

• La solicitarea redacției, Universitatea de Medicină și Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenților.

• „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cârstoiu, decanul Facultății de Medicină de la Carol Davila.
• Surse din spital susțin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalureatul, exact ca Matteo Politi.

• După ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghil Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „șefii de secție” și a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine!

• Cazul de față nu cel raportat, vineri, ca descoperit de DSP, căci Raluca Daniela Bîrsan practică fără parafă de la DSP sau aviz de la la Colegiul Medicilor!”