(Last Updated On: February 15, 2019)

Mai multe fabrici din zona Arad se închid și își mută producția în Ungaria, Macedonia sau Vietnam. Peste 5.000 de angajați vor fi afectați de aceste schimbări.

Fabrica de lenjerie intimă din oraşul Curtici, judeţul Arad, deţinută de compania Hanes Global Supply Chain România, a fost închisă în luna decembrie a anului trecut, după mai bine de 18 ani de activitate în zona liberă Arad –Curtici, informează adevarul.ro.

Producția a fost relocată la o fabrică deținută de companie în Vietnam și la alți producători de lenjerie intimă din Asia.

Mai multe fabrici din vestul României îşi închid porţile şi se mută în Ungaria. Catalin Striblea: „Creșterea salariului minim mai închide o fabrică de confecții. Producția a fost relocată în Vietnam.Ok, salariile au fost mărite, dar...” 1

Catalin Striblea a scris pe Facebook: „Creșterea salariului minim mai închide o fabrică de confecții. Producția a fost relocată în Vietnam. E sfârșitul unei industrii care numai europeană nu era pe aici. Problema apare însă după povestea asta cu banii.

Ok, salariile au fost mărite, dar care e modelul de afacere pe care autoritățile îl văd în România? Care e viziunea? Pentru ce ne pregătim? Ce să-i învățăm pe copii? Și oamenii care ies în șomaj se vor duce unde? Că haine nu se fac mai fac aici.”

Una dintre cele mai vechi multinaţionale din Zona Industrială Vest a Aradului se mută în Macedonia, urmând să „furnizeze” aproximativ 3000 de şomeri. O firmă din domeniul automotive, cu aproximativ 2000 de angajaţi, îşi va închide la rândul ei porţile, îngroşând numărul celor fără loc de muncă într-un judeţ care până acum se laudă cu o rată scăzută a şomajului.

O altă societate, de această dată din Zona Industrială Curtici, Key Safety Systems (KSS), cu 300 de angajaţi, şi-a mutat deja liniile de producţie la Miskolc, în Ungaria. Dată fiind fuziunea cu Takata, o parte din angajaţi au fost relocaţi la fabrica din Arad. Aceeaşi soartă o va avea, potrivit informaţiilor noastre, şi fabrica KSS din Hunedoara.

Printre cauzele care duc la închiderea fabricilor din zonele industriale sunt lipsa forţei de muncă, costurile tot mai mari de producţie (inclusiv cele cu salariile, care s-au majorat cu 50% în ultimii doi ani, la care se adaugă preţul energiei, majorat cu 40% în ultimii doi ani), infrastructura de transport deficitară (costuri enorme pentru firme să aducă angajaţi de la zeci de kilometri, pe drumuri proaste ori foarte proaste), lipsa de sprijin din partea autorităţilor (se cunoaşte problema legată de transportul cu autobuzele în Zona Industrială Vest, unde firmele au ajuns să se înţeleagă între ele asupra orelor la care îşi duc angajaţii la lucru), chiriile mari sau lipsa altor alte elemente de infrastructură decente (canalizarea, de exemplu) sau desele întreruperi ale furnizării energieie electrice.