Laura Codruţa Kovesi, la aeroport. Pleacă spre Bruxelles pentru concursul la şefia de procuror şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi își continuă cariera în ciuda piedicilor puse de instituțiile statului român. Criticată de partidul de guvernământ, de ministrul Justiției, anchetată de secția specială înființată de PSD, Kovesi pleacă spre Bruxelles pentru a susține interviul.

Laura Codruţa Kovesi se află, la ora transmiterii ştirii, la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European, anunță  Mediafax. 

Laura Codruţa Kovesi, la aeroport. Pleacă spre Bruxelles pentru concursul la şefia de procuror şef al Parchetului European 1

În urmă cu scurt timp, fosta şefă a DNA a fost audiată la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, unde a fost informată că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile sunt abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi luare de mită.

„(dosarul, n.r.) Va afecta candidatura pe care o parcurg în acest moment. Voi merge mai departe, mă voi prezenta pe 26 februarie în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs de către candidaţi”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la audiere.

Kovesi a declarat încă de miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Cererea Laurei Codruța Kovesi de recuzare a procurorului Adina Florea, cea care instrumentează dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect, a fost respinsă de procurorul-şef al Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, Gheorghe Stan, infomrează Libertatea.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, vineri, la ieşirea din sediul Parchetului General, după ce a fost audiată. „Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect.

Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a adăugat Kovesi.