(Last Updated On: February 9, 2019)

Ministerul Afacerilor Externe și președintele Klaus Iohannis l-au recunoscut într-un final pe Juan Guaidó ca președinte inetrimar al Venezuelei. Acesta a mulțumit Romîâniei într-un mesaj pe Twitter

“Vreau să mulțumesc Guvernului României pentru recunoașterea luptei noastre pentru revenirea la ordinea constituțională și organizarea de alegeri libere în Venezuela”, este mesajul lui Juan Guaido, pe pagina sa de Twitter, informează Stirile Pro Tv.

Juan Guaidó mulțumește României după ce Iohannis l-a recunoscut președintele Venezuelei 1

România l-a recunoscut pe Juan Guaidó în calitatea de Preşedinte interimar al Venezuelei, decizia fiind luată de preşedintele Klaus Iohannis, după ce a primit Memorandumul MAE cu tema „Poziţia României cu privire la situaţia din Venezuela”, avizat de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea domnului Juan Guaidó în calitatea de Preşedinte interimar al Venezuelei.

Decizia Preşedintelui României a fost luată în urma analizării atente a situaţiei, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic şi juridic, şi în contextul în care majoritatea statelor membre UE şi o serie de aliaţi şi parteneri importanţi ai ţării noastre din spaţiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Preşedintelui interimar Juan Guaidó”, a anunțat, vineri, Preşedinţia.