(Last Updated On: February 11, 2019)

Joi, 7 februarie, la Sebeș a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a producției cutiilor de viteză 8G Double Clutch Transmission din cadrul companiei Star Assembly.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT, informează radiocluj.ro.

Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeș două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați, a precizat Klaus Eichhorn, CEO Star Transmission&Star Assembly.

(Foto) În România. Noua cutie de viteze automată în opt trepte 8G Duble Clutch Transmission se produce începând de săptămâna trecută, la fabrica Daimler 1 (Foto) În România. Noua cutie de viteze automată în opt trepte 8G Duble Clutch Transmission se produce începând de săptămâna trecută, la fabrica Daimler 2

(foto Radio Cluj)

Transmisiile automate care echipează automobilele de marcă germană sunt produse în cadrul rețelei de producție Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania și la fabrica Star Assembly din Sebeș, România.

Companie germană are în prezent peste 3.000 de angajaţi în România.

(Foto) În România. Noua cutie de viteze automată în opt trepte 8G Duble Clutch Transmission se produce începând de săptămâna trecută, la fabrica Daimler 3

La Sebeş sunt asamblate cutii de viteză automate în cinci, şapte, opt şi nouă trepte, în timp ce la Cugir se produc în serie componente pentru motoare şi cutii de viteză.