(Last Updated On: February 14, 2019)

Fabrica de tramvaie deţinută de Astra Vagoane Călători Arad va livra 62 de garnituri în patru orașe din România. Societatea a fost singurul ofertant la mai multe licitații, în două cazuri existând opţiunea de livrare suplimentară, în total, a încă 28 de tramvaie.

Astra Vagoane Arad a fost singura care în două cazuri existând opţiunea de livrare suplimentară, în total, a încă 28 de tramvaie. În total, fabrica ar urma să producă şi să livreze în ţară cel puţin 62 de tramvaie, la care se mai pot adăuga 28, pentru că în două oraşe s-a prevăzut opţiunea de suplimentare a comenzilor, informează digi24.ro.

(Foto) Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România, Cluj, Oradea, Arad și Galați 1

“În cazul municipiului Oradea, în prima etapă vom livra 10 tramvaie, dar există opţiunea pentru încă 10, iar la Arad, pe lângă cele 10 de la licitaţie, există opţiunea extinderii achiziţiei cu alte 18”, a declarat omul de afaceri Valer Blidar.

Acesta a adăugat că în ţară “au început să fie organizate licitaţii pentru tramvaie în aproape toate oraşele care au acest tip de transport”.

(Foto) Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România, Cluj, Oradea, Arad și Galați 2 (Foto) Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România, Cluj, Oradea, Arad și Galați 3 (Foto) Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România, Cluj, Oradea, Arad și Galați 4

Cu privire la contractele externe pentru tramvaie, Valer Blidar a spus că există unul cu o ţară din Uniunea Europeană, însă deocamdată nu are acordul acestui client pentru a da publicităţii informaţiile.

Fabrica de tramvaie din Arad are aproximativ 500 de angajaţi, iar împreună cu fabrica de vagoane călători grupul are peste 1.000 de salariaţi.