FELICITĂRI! Victorie Kovesi! Vot Comisia CONT: Kovesi -12, Bohnert (Franța) – 11 voturi, Ritter (Germania) – un vot

(Last Updated On: February 27, 2019)

Kovesi a câștigat primul vot după audierea de marți seara. Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European a votat marți seară candidatul preferat pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european. Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc.

Votul din Comisia CONT privind procurorul-șef european: Kovesi – 12 voturi, Bohnert (Franța) – 11 voturi, Ritter (Germania) – un vot,  anunță G4Media! Votul în comisia LIBE (60 de membri) este programat pentru miercuri dimineața.

FELICITĂRI! Victorie Kovesi! Vot Comisia CONT: Kovesi -12, Bohnert (Franța) – 11 voturi, Ritter (Germania) – un vot 1

Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret, o procedură considerată în dezavantajul lui Kovesi, deoarece se deschid la maxim negocierile politice.

Petre M. Iancu: „Milioanele de romani care i-au tinut azi pumnii Laurei Kövesi au toate motivele sa fie mandri de ea si de modul ireprosabil in care s-a prezentat la audierea ei in Parlamentul European.

Ilustrul magistrat roman a stiut sa faca fata excelent, profesionist, competent si calm nu atat unor interventii de complezenta, cat multor intrebari grele, tehnice, precum si indicibilei impertinente afisate la ordin pesedist de o agramata pe nume Grapini. (…)”.