(Last Updated On: February 17, 2019)

Doi frați din Câmpulung Muscel, județul Argeș, au fost acceptați la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Andreea şi Costin Oncescu sunt ambii studenți la prestigioasa universitate.

Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, firmă care i-a făcut şi o ofertă de muncă, iar Costin este în primul an la Informatică, potrivit adevarul.ro.

FELICITĂRI! Doi fraţi geniali din România, studenţi la Oxford 1

Legat de experienţa de a fi studentă la Oxford, la aceeaşi universitate cu fratele său, Andreea spune că este o situaţie foarte interesantă, mai ales că în ultimii 6 ani l-a văzut pe Costin doar în vacanţe. „Eu am plecat de acasă de la vârstă de 15 ani. Acum ne întâlnim aproape zilnic, mâncăm împreună, mai discutăm diverse concepte studiate de amândoi şi jucăm squash“.

La Universitatea Oxford, Andreea a obţinut mai multe premii şi burse importante pe Inginerie. Cel mai important premiu pe care l-a obţinut la celebra instituţie britanică este Amos Griffiths.

Absolvent al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ din Câmpulung Muscel, Costin Oncescu (19 ani) a obţinut de două ori medalia de bronz şi o dată argintul la olimpiada internaţională de informatică.

Costin spune că primele luni la Oxford au fost foarte plăcute. „Am avut mici dificultăţi învăţând să fiu pe cont propriu, numai că, din fericire, am avut-o pe sora mea să mă mai ajute. Programul la facultate este organizat foarte bine, şi eşti încurajat să te dezvolţi în toate planurile, nu doar în cel academic“.

Costin a fost impresionat de ritmul de predare. Deşi ştia o parte din materia din primul trimestru, cursurile au fost destul de solicitante, datorită vitezei mare de predare. Trecerea de la liceu, unde fiecare mic aspect era explicat pe durata a poate mai multe zile, la învăţarea unui subdomeniu întreg al matematicii în doar 8 săptămâni i s-a părut extraordinară, şi consideră că acest ritm de învăţare i se potriveşte mai mult.