(Last Updated On: February 14, 2019)

PSD făcut bugetul pentru 2019 astfel încât să nu mărească alocațiile copiilor dar să mărească bugetul pensiilor speciale, jandarmerie, ministere. PNL și USR au reușit să voteze astăzi mărirea alocațiilor ceea ce i-a produs o criză de nervi lui Liviu Dragnea care trebuie să taie de undeva bani pentru a mări alocațiile copiilor fără să depășească deficitul.

„După ce legea bugetului de sat va intra în vigoare, va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită OUG pentru a modifica legea alocaţiilor de stat, pentru a se putea într-adevăr mări alocaţiile de stat şi să le primească copii”, a spus Dragnea, la tribuna Parlamentului.

Elena Vijulie: „Ce prostie! Sa cauti acum stresat solutii sa NU respecti votul pentru marirea alocatiilor. Nu mai bine cauta o solutie ca sa se poata lauda cu un lucru bun? Chiar nu pot scoate niste capuse din buget? Faceti o lista cu ...” 1

Liderul PSD a fost admonestat de Robert Sighiartău, deputat PNL: „Pentru pensii speciale aveţi bani, pentru clientela politică aveţi bani. Pentru cele 27 ministere şi peste 150 secretari de stat aveţi bani, pentru amante, nepotisme. Distrugeţi ţara. Daţi-vă demisia!”.

Pe Facebook, Elena Vijulie Tănase a scris: „Ce prostie! Sa cauti acum stresat solutii sa NU respecti votul pt marirea alocatiilor. Nu mai bine cauta o solutie ca sa se poata lauda cu un lucru bun?

Chiar nu pot scoate niste capuse din buget? Faceti o lista cu cele asemanatoare ca suma si dati cu banul, tovarasi, la ce renuntati. Ce ziceti? Mai rariti pensionarii de 40 de ani din MAI? Mai răriti nomenclatura? Later edit: Si, la…naiba, cumparam pampersi sau lacrimogene?”

Senatorul USR Mihai Goţiu: „DOUĂ MARI VICTORII ALE OPOZIȚIEI, ÎN PARLAMENT, LA LEGEA BUGETULUI: Creșterea alocației pentru copii și masă caldă în școli. Asta chiar dacă Dragnea, PSD și ALDE au încercat, într-un mod penibil, să-și atribuie meritele, furând amendamentele Opoziției

Faptele:
1. USR a depus un amendament pentru extinderea mesei calde în școli, la nivel național. PNL a depus un amendament pentru ”alimentație diversificată”. PSD și ALDE au respins amendamentele și le-au înlocuit, abuziv, cu un amendament asumat de Liviu Dragnea pe aceeași temă. Dar ne-am obișnuit deja ca d-l Dragnea să-și asume, nelegitim, meritele altora. Și nu doar meritele.

2. Opoziția, profitând de plecarea din sală a peste 120 de parlamentari PSD și ALDE, a reușit să treacă, în plen, majorarea alocației copiilor, de la 1 martie 2019, de la 84 de lei, la 150 de lei. După două pauze lungi, înspre seară, în plenul reunit a venit însuși Liviu Dragnea, pentru a ”amenda” amendamentul care trecuse la prânz. Evident, n-a avut curajul să ceară respingerea lui, ci doar să facă o modificare ca să poată pretinde că PSD și ALDE ar fi votat creșterea alocației.

Concluzii:

Pentru copiii României, viața va fi un pic mai bună. Iar aceasta este vestea bună. Iar asta s-a întâmplat nu pentru că Dragnea & Co și-au dorit asta (preocuparea lor principală a fost să scadă bugetele DNA și DIIICOT), ci pentru că au fost înfrânți de Opoziție. Iar aceasta este a doua veste importantă a zilei: PSD și ALDE pot fi înfrânte! Și pot fi înfrânte, chiar și în condițiile în care suntem (încă) în minoritate în Parlament. DA, ROMÂNIA SE SCHIMBĂ! Oricâte șmecherii și abuzuri mai pun la cale Dragnea, Tăriceanu, PSD și ALDE!”