(Last Updated On: February 9, 2019)

Venezuela este în catastrofă umanitară. „Vinovații” de serviciu? Americanii, bineînțeles, care vor să ia petrolul sfânt al celor din Venezuela. Nicidecum hoții lor de la guvernare care se îmbogățesc prin foametea celor mulți.

Economistul Bogdan Glavan a scris pe Facebook: „În Venezuela lumea face foamea. În Coreea de Nord lumea face foamea. În România sub Ceaușescu făceam foamea.
Foametea pică din cer? Nu. Socialismul = transformarea oamenilor în sclavi și înfometarea lor premeditată.

Economistul Bogdan Glavan: „În Venezuela lumea face foamea. În Coreea de Nord lumea face foamea. În România sub Ceaușescu făceam foamea. Foametea pică din cer? Nu. Socialismul = transformarea oamenilor în ...” 1
(Coadă la ouă, România socialistă, foto ap-arte.ro)

***
E atât de simplu să nu faci foamea. Imediat după război nemții făceau foamea. A fost suficient ca un politician temerar să liberalizeze prețurile pentru ca să dispară cozile la alimente și mâncarea pe cartelă.

După 1989 foametea a dispărut și în România: oamenii au devenit brusc liberi să producă ce vor și să fie stăpâni pe banii lor. Atât e de simplu să eviți foametea: să-i lași pe oameni liberi, nu să-i ții sclavi”.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea domnului Juan Guaidó în calitatea de Preşedinte interimar al Venezuelei.

Decizia Preşedintelui României a fost luată în urma analizării atente a situaţiei, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic şi juridic, şi în contextul în care majoritatea statelor membre UE şi o serie de aliaţi şi parteneri importanţi ai ţării noastre din spaţiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Preşedintelui interimar Juan Guaidó”, a anunțat, vineri, Preşedinţia, potrivit Stirile Pro Tv. 

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook că “întreaga comunitate internațională democratică are datoria să sancționeze regimurile politice care încalcă în mod constant și flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”.