(Last Updated On: February 18, 2019)

Laura Codruța Kovesi are susținerea Popularilor Europeni, ALDE Europeni și este lăudată de socialiștii lui Dragnea. În aceste condiții, la votul din Parlamentul European va obține voturile necesare.

Candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, Frans Timmermans, a lăudat luni activitatea de procuror a Laurei Codruța Kovesi, care candidează pentru funcția de procuror-șef european, și a avertizat că „nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți care au fost condamnați în justiție” în România, informează Hotnews.

E clar, Kovesi va fi procuror șef european! Și socialiștii lui Dragnea o laudă! Frans Timmermans: „Kovesi este un procuror excelent. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți...” 1

„Nu pot exista pași înapoi în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupți care au fost condamnați în justiție”, a spus acesta, într-o declarație distribuită pe Twitter de Euronews.

„Am fost destul de brutal cu românii în aceste aspecte și voi continua să fiu limpede în această privință. Cred că în lupta împotriva corupției, în viziunea mea, doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor și este un procuror foarte bun.

Pot depune mărturie că am văzut la treabă și cred că este un procuror excelent. A făcut o treabă foarte curajoasă în România”, a adăugat Timmermans, care face parte din aceeași familie politică cu partidul condus de Liviu Dragnea, Partidul Socialiștilor Europeni.

Vezi aici Video:

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European. revine cu un atac dur la adresa autorităţilor din România, după scandalul Kovesi. Verhofstadt i-a trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European în care se declară “consternat de atacurile autorităţilor române asupra acestui candidat”, informează Realitatea TV.

„Având în vedere atacurile guvernului României împotriva Laurei Kovesi, eu şi Sophie in’t Veld i-am scris preşedintelui Parlamentului European pentru a-i cere să apere integritatea procesului de selecţie pentru postul de procuror european şi să garanteze că Kovesi poate participa”, a postat Verhofstadt pe Twitter.

Verhofstadt a fost unul dintre cei mai vocali apărători ai fostei şefe a DNA, încă de la izbucnirea scandalului privind punerea ei sub acuzare, Joi, liderul grupului ALDE a afirmat că Laura Codruţa Kovesi este un candidat valoros. Comentariul a venit ca reacţie la o scrisoare de susţinetre din partea USR.

Dan Barna, USR: ALDE european o susține oficial pe Laura Codruţa Kovesi. Adevărul și informațiile corecte din scrisorile trimise de USR în sprijinul Laurei Codruţa Kovesi către toţi europarlamentarii şi discuţiile pe care le-am avut cu liderii grupurilor europene dau roade.

Guy Verhofstadt şi Sophie in’t Veld, liderul şi vice-liderul Grupului ALDE din Parlamentul European solicită oficial garantarea drepturilor doamnei Kovesi de a candida pentru postul de procuror-şef european. ALDE european se alătură celorlalte partide europene care au răspuns scrisorilor noastre, anunțându-şi sprijinul faţă de doamna Kovesi.

Revolta domnului Verhofstadt i-a fost transmisă și direct lui Călin Popescu Tăriceanu, căruia i se arată cât se poate de ferm că o colaborare a ALDE România cu ALDE Europe nu poate continua în condiţiile atacurilor la adresa justiţiei din România şi a abuzurilor comise de majoritatea PSD-ALDE.

Dragnea, Tăriceanu și penalii lor nu pot bloca o candidatură la șefia Parchetului European de parcă ar juca poker cu sinecuri pentru PSD-ALDE. USR va susține în continuare eforturi la nivel european în sprijinul candidaturii Laurei Codruţa Kovesi”.