(Last Updated On: February 11, 2019)

România, la nivel instituțional, se opune ca Laura Codruța Kovesi să fie numită Procuror Șef European. Politicienii români sunt pur și simplu terorizați de ideea că fosta șefă a DNA ar putea să-i ancheteze pentru fondurile europene pe care le fură.

Când Laura Codruța Kovesi a fost responsabilă de agenția anticorupție a României, mii de oficiali guvernamentali și lideri de afaceri au fost urmăriți cu succes în ceea ce a devenit o victorie importantă în lupta împotriva mitei într-o țară care se numără printre cele mai corupte din Europa, scrie New York Times, potrivit Hotnews.

Dacian Cioloş: „Îmi asum fără niciun fel de rezerve susținerea totală a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European....În ultimii 30 de ani, actuala clasă politică a alungat românii care au dorit să facă ceva pentru România. I-a împiedicat pe cei care au vrut să ...” 1

Dacian Cioloş, președintele PLUS anunță că o susține pe Kovesi: „Îmi asum fără niciun fel de rezerve susținerea totală a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru a ajuta și a susține această candidatură.

În ultimii 30 de ani, actuala clasă politică a alungat românii care au dorit să facă ceva pentru România. I-a împiedicat pe cei care au vrut să se implice și a construit o elită politică formată din infractori și din oameni lipsiți de onestitate. Ajunge! A venit vremea să refuzăm lungul șir de umilințe și să facem ceva concret pentru viitorul țării noastre.

Dincolo de asta, ar fi o dovadă de lipsă totală de patriotism din partea Guvernului să nu susțină o candidatură pe un post de asemenea anvergură și apoi să se plângă că România nu are influență la nivel european”.