(Last Updated On: February 15, 2019)

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha după o victorie grea în fața jucătoarei Elina Svitolina.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că Simona Halep, care s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe redutabila ei adversară Elina Svitolina, a făcut cel mai bun meci al ei de anul acesta și a avut „o capacitate fantastică de a ține la tăvăleală”, informează Digi 24.

CTP: Simona Halep a fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică, în picioare se ridică 1

Simona Halep a fost un adevărat „Hopa-Mitică/ Nu se sparge/Nu se strică/În picioare se ridică”, a spus Cristian Tudor Popescu. Ea a rămas stabilă, deși a făcut greșeli, unele mari, dar nu și-a pierdut în niciun fel încrederea, a arătat CTP.

Întrebat de ce crede că nu a apelat la sfaturile noului antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, Cristian Tudor Popescu a explicat: „Știe ea bine de ce. Pentru că discutase cu Darren Cahill ca intervențiile lui la bancă să fie cât mai rare, dacă nu deloc. Pentru că vin Grand Slam-urile și acolo nu poate intra antrenorul pe teren. Era o tactică stabilită înainte de despărțirea de Cahill.

Thierry van Cleemput e de foarte puțină vreme, de două săptămâni. Nu cred că era în măsură să îi dea un impuls util, se cunosc de prea puțin timp. La aceste intervenții nu contează ce îi spui din punct de vedere tehnic, ci câtă încredere îi dai, să știe ce are de făcut în continuare. Or, nu cred că Thierry van Cleemput este, în momentul de față, în situația de a face așa ceva. Decizia de a nu cere on court coaching a fost corectă”.

„Nu am renunțat, mi-am promis că nu mai cedez în fața ei încă o dată. Este cel mai bun meci făcut de mine până acum. Sunt foarte fericită că nu am simțit oboseala până acum.

Am amintiri superbe de la acest turneu. E extraordinar să joc din nou o finală, să joc pentru trofeu. Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări”, a spus Simona Halep, la finalul meciului cu Svitolina, citată de digisport.ro.

În finala de la Doha, în direct la Digi Sport 1, Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei Kerber – Mertens.