(Last Updated On: February 19, 2019)

Cei de la PSD pur și simplu sunt derutați. Nu înțeleg cum Kovesi este apreciată de cei mai importanți lideri europeni când ei investesc milioane de euro să arate că ea este răul suprem pe planetă.
Cum este posibil ca milioane de români care o urăsc la comandă pe Kovesi să fie ignorați de liderii europeni care vor să o pună procuror șef european care să ancheteze pe cei care fură fondurile europene. Inclusiv din România.

Mihai Fifor, citat de Digi 24: „Nu am să înțeleg niciodată de ce să reprezinte Kovesi această țară? De ce e frecventabilă după ce a semnat protocoale care au condus la abuzuri uluitoare în această țară? Încă o dată, sunt partizanul înfăptuirii justiției în parametri constituționali și fără abuzuri și cu egală măsură pentru toată lumea”.

Cine știe răspunsul? Mihai Fifor, PSD: „De ce să reprezinte Kovesi această țară? De ce e frecventabilă?” 1

PSD este acuzat că dorește să schimbe prin Ordonanță de Urgență organizarea Parchetului General astfel încât secția specială înființată de ei să nu mai fie în subordinea Procurorului General. Augustin Lazăr poate închide dosarul lui Kovesi pe motive de legalitate.

Judecătorul Cristi Danilet: „Cică ministrul justiției vrea să modifice legile justiției prin OUG: vrea să își subordoneze secția aia specială de anchetat magistrații, inventată de români contrar standardelor europene.

Evident, aflăm asta pe surse, căci în ziua de azi sursele sunt mai oficiale decât purtătorii de cuvânt.
Dar, stați! Astea sunt legile alea anunțate de ministru pe 23 august 2017, dezbătute în Parlament timp de un an, hulite de magistrați, votate de parlamentari, avizate negativ de CSM, analizate de CCR de trei ori, întoarse de doua ori în Parlament, criticate de europeni?!

Păi nu am spus noi atunci că sunt proaste, dar ei NU și NU?!
Bun, acum că nu au nici șase luni de când sunt în vigoare și deja au fost modificate prin două OUG-uri, mai susține careva că erau bune? Că dacă au fost și sunt bune, nu ar mai trebui modificate, nu?!”

Liviu Avram: „ALERTĂ: Tudorel Toader a înnebunit de-a binelea: pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție să devină o enclavă, asupra căreia procurorul general să nu mai aibă nicio autoritate.

Cine știe răspunsul? Mihai Fifor, PSD: „De ce să reprezinte Kovesi această țară? De ce e frecventabilă?” 2

Ordonanța are mai multe nenorociri, modifică toate cele 3 legi ale Justiției, dar asta e cea mai flagrantă, că tocmai ce scrisese presa că Augustin Lazăr poate infirma ce fac Adina Florea și Giani Stan în dosarul Kovesi”.