(Last Updated On: February 18, 2019)

Jurnalistul Cătălin Striblea face o comparație între modul cum se înoată în România și Marea Britanie.

Dacă vreți să aveți parte de cea mai frumoasă vedere din piscină trebuie să mergeți în Italia, la Miramonti Boutique Hotel din sudul Tirolului, potrivit Realitatea Tv.

Cătălin Striblea: „Cât am stat în Anglia am observat o chestie foarte interesantă la piscină. Chiar dacă sunt culoare sau nu, lumea se organizează ca să evite aglomerația. Astfel, se înoată constant într-un fel de cerc. Te bagi într-un cerc din ăsta și faci...” 1 Cătălin Striblea: „Cât am stat în Anglia am observat o chestie foarte interesantă la piscină. Chiar dacă sunt culoare sau nu, lumea se organizează ca să evite aglomerația. Astfel, se înoată constant într-un fel de cerc. Te bagi într-un cerc din ăsta și faci...” 2

Pe Facebook, Cătălin Striblea a scris: „Cât am stat în Anglia am observat o chestie foarte interesantă la piscină. Chiar dacă sunt culoare sau nu, lumea se organizează ca să evite aglomerația. Astfel, se înoată constant într-un fel de cerc. De fapt mai multe cercuri cu viteze diferite, în funcție de capacitatea ta de efort.

Te bagi într-un cerc din ăsta și faci lungimi de bazin până când termini, fără să depășești, să deranjezi sau să tai calea altora. Neștiind eu treaba asta, am avut admonestări chiar de la prima încercare de a sta în bazin fără treabă. Mi s-a atras atenția politicos, dar ferm, că încurc lumea și că trebuie să stau în zona rezervată copiilor.

Povestesc asta pentru că aici e pe dos. Indiferent de linia pe care o iei, de simetria pe care o respecți, de turele tale, mereu există persoane care trec dintr-o parte într-alta. Cu alții dai nas în nas, unii vin și te dau la o parte din urmă, dar cei mai mulți, pur și simplu, se joacă în calea ta. Și nu vorbesc de copii. E o indiferență maximă la ce fac alții.

În fine, voiam să întreb: diferențele astea culturale apar din educație sau din spiritul nației?”