(Last Updated On: February 14, 2019)

Val de revoltă la adresa PSD după ce Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, înființată de ei, a chemat-o la audieri pe Kovesi exact în ziua în care trebuie să de interviu pentru funcția de Procuror Șef European. Kovesi este acuzată de mită după ce Sebastian Ghiță spune că a plătit el un avion pentru a aduce în țară un infractor. Poliția Română a declarat deja că ea a plătit avionul, nu DNA sau altcineva.

Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară, Digi 24: „Am întrebat-o pe doamna Kovesi în direct, acum vreo doi ani, într-un interviu, dacă se teme pentru viața ei în exercitarea funcției și mi-a răspuns că nu.

C.T.Popescu, despre citarea Codruței Kovesi la secția pentru procurori: „Un act de terorism profesional la adresa ei...Am întrebat-o pe doamna Kovesi în direct, acum vreo doi ani, într-un interviu, dacă se teme pentru viața ei în exercitarea funcției și mi-a răspuns că...” 1

Iar eu i-am replicat că eu m-aș teme. Ce vedem acum este un act de terorism profesional la adresa doamnei Kovesi. Ca să nu spun de asasinat profesional. Nu de acum, de mult, se încearcă, după ce s-a reușit înlăturarea din fruntea DNA, se încearcă împiedicarea ei să-și mai exercite meseria. Fie în România, fie la Bruxelles”.

Europarlamentarul Siegfried Muresan:Citez din cel mai nou raport MCV. Scrie foarte clar aici care e problema cu aceasta sectie de anchetare a magistratilor. Cititi ca e scurt si merita:

Pagina 3: “Printre principalele dispoziții problematice se numără, în special: crearea unei secțiuni speciale de urmărire penală pentru anchetarea infracțiunilor comise de magistrați, noile dispoziții privind răspunderea materială a magistraților pentru deciziile luate, un sistem nou de pensionare anticipată, restricții privind libertatea de exprimare în cazul magistraților.


și noi motive de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Niciuna dintre aceste modificări nu corespunde recomandărilor MCV”

Pagina 16: “Înființarea, în temeiul legilor justiției modificate, a noii secții de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați dă naștere unei îngrijorări deosebite în ceea ce privește lupta împotriva corupției, întrucât o nouă structură ar putea fi mai vulnerabilă în ceea ce privește independența decât a fost cazul până în prezent în ceea ce privește DNA, dat fiind că ar putea fi utilizată ca instrument suplimentar de intimidare a magistraților și de exercitare de presiuni asupra acestora.

În plus, fiind un departament cu atribuții generale care acoperă toate categoriile de infracțiuni comise de magistrați, acestuia îi va lipsi, de asemenea, expertiza în ceea ce privește
anchetarea infracțiunilor de corupție specifice, iar impactul ar fi amplificat dacă anchetarea tuturor persoanelor care au legătură cu un caz în care este implicat un magistrat nu ar mai
intra în competența DNA.”

„Ce n-au reușit Tudorel Toader prin scrisoarea către miniștri, precum și trimișii PSD la Bruxelles cu denunțurile, cu pârele cu 18 dosare, cei care în clipa de față se află la putere, această haită de rechini care conduce România, au ajuns la concluzia că nu e de ajuns și au recurs la acest procedeu care și pentru un oligofren, există și oligofreni în România, până și pentru o astfel de persoană este evident, așa cum a spus și doamna Kovesi, este un dosar fantasmagoric.

Poliția Română a spus foarte clar: noi ne-am ocupat de transport, de plată, nu DNA, în legătura cu condamnatul Popa. Evident că nu va fi niciun fel de urmare. Doamna Kovesi nu va putea fi condamnată în acest dosar decât dacă România va redeveni o țară aidoma anilor 80. Atunci s-ar putea”, a adăugat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Mirel Valentin Axinte: „Pe Kovesi o hărțuiește tocmai parchetul a cărui înființare CE și CVeneția o consideră un atac la statul de drept și un instrument pentru intimidarea magistraților. Atacul la Kovesi nu face decât să confirme acuzațiile și temerile autorităților europene”.