(Last Updated On: February 15, 2019)

Fotograful Bogdan Dinca prezintă cazul dramatic a unei mame cu trei fete nevoită să se ascundă într-o casă veche de 20 de ani, lângă pădure, de soțul care o bătea.

Pe Facebook, Bogdan Dinca a scris: „Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure, în Holbav, Brașov, februarie 2019.
Cristina merge pe jos mai mult de o oră pentru a ajunge la școală, împreună cu cele două surori mai mici. Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a. Mama ei a plecat acum trei ani de lângă soțul care o bătea și s-a mutat împreună cu cele trei fete într-o casă nelocuită de 20 de ani, pe care a aranjat-o cât a putut, în timp. Lucrează la un abator de păsări, în schimburi de 12 cu 24 de ore și și-a propus două lucruri anul ăsta: să scoată actele de divorț și să construiască o casă pe un teren primit gratuit de la o cunoștință.
Bogdan Dinca: Cristina, 13 ani, cară apă de la un izvor din pădure februarie 2019.Cristina merge pe jos mai mult de o oră pentru a ajunge la școală, împreună cu cele două surori mai mici. Are un sertar în care ține diplomele pe care le-a primit până în clasa a V-a. Mama ei a plecat acum trei ani ...” 1

În familia Stoicheci se intersectează statisticile: trăiește într-una din cele peste 20% din locuințe în sărăcie energetică (ONG-ul Free Miorița le-a instalat în urmă cu doi ani un panou fotovoltaic), copiii fac parte din cei 49% în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar mama este una din cele peste 20.000 de victime anuale (raportate) ale violenței domestice.

Putem ajuta cu:

– un avocat în zona Zărnești (sau un contact de la un ONG în domeniul violenței domestice) care să o asiste pe mamă în procesul de divorț, astfel încât costurile să fie cât mai mici
– încălțări (numerele 35, 32 și 29/30) și rechizite pentru cele trei fetițe
– materiale de construcții pentru casa pe care mama vrea să o construiască
Orice ajutor este binevenit.
Mulțumesc”.

Ina Georgescu: O astfel de mama chiar merita sa fie ajutata si sa isi pastreze copiii langa ea! A avut curajul de a si parasi sotul violent, are curajul de a incepe o viata noua, si a gasit de munca, nu sta la mila statului, si incearca sa construiasca o casa. Si eu vreau sa ajut. Unde putem trimite pantofi/ rechizite pt copii?

Ana Maria Vasilache: Bogdan, ma gandesc la niste ghete decathlon pt ele si daca imi zici si cum e cu materialele de constructii, pot si cu ceva din astea.
Denisa Matei: Free Miorita este ONG-ul unui prieten de-al meu care a lucrat intr-o agentie mare de publicitate din capitala, castiga suuuper ok, intr-o zi si-a dat demisia, si-a luat bicicleta si a plecat prin tara sa caute copii care invatau la lampa. A pus mii de panouri in toate coclaurile. Tot cu “bitza” merge si acum de cand inverzesc pomii pana cade bruma. Iarna sta in Bucuresti si isi cauta sponsori. Voluntarii vin dupa el buluc. Super tip!!!

Bogdan Dinca: Da, Iulian este un om minunat,.doar ce m-am intors din Bucovina, unde el si Traian, un voluntar, monteaza chiar zilele astea panouri la 7 case din zona