(Last Updated On: February 18, 2019)

Șefa DNA este în cursa pentru procuror șef european dar și în bătălie cu secția specială înființată de PSD. Un singur om împotriva unui întreg sistem. Cine va câștiga?

Bătălia cu Secția Specială
Laura Codruța Kovesi a formulat o nouă cerere de recuzare pe numele Adinei Florea, procurorul care instrumentează dosarul fostei șefe DNA. Aceasta este a doua cerere, după ce prima a fost respinsă săptămâna trecută de șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan, informează Europa FM

Avantaj Kovesi. Europarlamentarul ALDE Renate Weber: S-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă 1

Cursa pentru Procuror Șef European
Europarlamentarul ALDE Renate Weber spune că într-o ședință a comisarilor europeni s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european să se retragă. Informația i-a parvenit „pe surse”.

„Nu pot să vă spun decât că știu pe surse că într-o ședință a Colegiului Comisarilor s-a discutat posibilitatea de a le recomanda contracandidaților Codruței Kovesi să se retragă. Atât. Eu nu știu dacă s-ar putea retrage, asta urmează să vedem în zilele următoare, dacă oamenii vin la audierea organizată pe 26 înseamnă că nu se retragă.

Deși, sigur, retragerea se mai poate face și după aceea. S-a discutat posibilitatea de a li se recomanda să se retragă. Asta pentru că nu statele pot să îi retragă, fiindcă ei nu sunt candidații statelor, candidaturile sunt individuale”, a declarat Weber pentru Republica.ro. Afirmația a fost făcută inițial dumină seara, la Antena 3.