(Last Updated On: February 8, 2019)

Gândirea strategică din  Teleorman este la un pas să producă pagube uriașe în Ardeal. Mai multe companii germane și-au anunțat intenția de a părăsi România din cauza schimbărilor fiscale făcute cu Ordonanța de Urgență. Plecarea companiilor germane va însemna creșterea șomajului, sărăcie și prăbușirea economică a Ardealui. Cam ca la Teleorman.

Modificările legislative, respectiv ordonanțele date de Guvernul român, fugăresc companiile germane din România. Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat că pentru o companie situată în vestul României “trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă”.

Ardealul distrus de Teleorman?! Gunther Krichbaum: „Sunt companii germane care iau în calcul plecarea din România din cauza modificărilor legislative...trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă..” 1

(foto arhiva)

Acesta a spus că există companii germane neliniștite din cauza modificărilor legislative, care iau în calcul să plece din România.

“Am participat la un prânz cu reprezentanți ai mediului de afaceri german. Una dintre firmele germane a deplâns că modificările legislative, de exemplu cele făcute prin ordonanțe de urgență, pun mediul de afaceri în fața unei provocări, de a nu se putea pregăti la timp. Vă dau un exemplu – politicul a decis anul trecut transferarea contribuțiilor sociale de la angajat la angajator.

Companiile germane nu au posibilitatea să cuprindă costurile suplimentare care survin în urma acestei modificări în costul de produs. Livrările trebuie totodată făcute. Drept pentru care există companii care sunt neliniștite și care în baza acestor evoluții ale costurilor iau în calcul și eventual plecarea din România”, a spus Gunther Krichbaum, citat de hotnews.ro.

El a mai spus că pentru o companie situată în vestul României “trecerea frontierei către Serbia nu este o cale atât de lungă”.

Siegrfied Mureșan a scris pe Facebook: „Am spus-o dintotdeauna: corupția înseamnă sărăcie.

Fie rămânem cu Dragnea și ne fug investitorii, fie suntem liberi, prosperi, cinstiți, europeni, iar pe Dragnea îl trimitem unde îi e locul.”