(Last Updated On: February 19, 2019)

România se pregătește de alegeri europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai. Partidul de guvernământ se află pe primul loc în sondaje, în cădere accelerată.

Parlamentul European a lansat luni primele estimări ale viitoarei sale componențe, în baza unei selecţii de sondaje naţionale reprezentative, anunță Stirile Pro tv.
În privinţa României, potrivit estimării publicate de Parlamentul European, mandatele vor fi distribuite astfel:
10 la PSD (cotat cu 26,5%),
8 la PNL (23%),
câte 3 la Pro România (9,6%),

Andrei Caramitru: „Cum și-a convins Carmen părinții să nu mai voteze cu PSD” 1
USR (9,2%), ALDE (9%)şi
câte 2 la PLUS (6,8%),
PMP (5,6%) şi
UDMR (5,2%).

Pe Facebook, Andrei Caramitru a scris: „CUM ȘI-A CONVINS CARMEN PĂRINȚII SA NU MAI VOTEZE CU PSD.
O cunosc pe Carmen de mult timp. Are 38 de ani și 2 copii – lucrează in marketing la o multinațională in București. A fost la câteva manifestații, inclusiv 10 August. Înainte nu o interesa politica – acum însă urmărește tot ce se întâmpla cu groază. A votat la prezidențiale dar nu la parlamentare. Părinții ei au votat întotdeauna cu PSD. Însă Carmen i-a convins sa voteze acum cu USR/PLUS. Cum?

Părinții ei sunt din Bacău – și nu sunt “prosti” sau “spălați pe creier”. Tatăl ei a fost inginer, director intr-o fabrică care s-a închis in anii 90. Au votat PSD (și ar fi continuat) pentru ca “toată lumea așa votează la noi” (toți prietenii lor din Bacău sunt pesediști, oamenii respectați de ei acolo sunt de la PSD), și pentru ca se simt umiliți. Se simțeau importanți și utili pana sa se închidă fabrica – acuma însă se simt marginalizați, orașul moare in jurul lor, și “singurii cărora le pasă” sunt cei de la PSD.

Carmen a venit cu un argument simplu. Nu a încercat sa dezbată despre protocoale, OUG-uri, Kovesi sau Dragnea. Le-a spus, cu mult drag, doar atât:
“Vă înțeleg .

Viața mea e diferită de a voastră – e ok sa avem păreri diferite. Însă eu nu mai pot – dacă iese tot PSD-ul noi plecam din țara pentru ca nu mai avem viitor aici. Si îmi pare foarte rău dar nu ne mai întoarcem – copiii nostri o sa trăiască altundeva și nu o sa-și mai vadă bunicii… Vă rog din inimă – nu ne goniți de aici”.