(Last Updated On: February 12, 2019)

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor, a făcut câteva declarații revoltătoare privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi inaugurația anul acesta.

Ministrul a spus că în 2019 pot fi inaugurați 180 de kilometri de autostradă, cam cât s-au făcut în ultimii 4-5 ani, cifră în care au fost incluse și tronsoane la care lucrările nu au început și au termen de construcție 3 ani.

„După Călin Popescu Tăriceanu săptămâna trecută, astăzi epidemia de minciună sfruntată vărsată de CNAIR și preluată fără niciun fel de filtru de “liderii” politici face o nouă victimă: Rovana Plumb, “ministrul” interimar al Transporturilor.

Adelin Petrisor: „Doamna Rovana Plumb a promis ca anul acesta se vor da în folosință 180 de km autostrada... Mă tem că nu vom avea noi bani de benzină cât să mergem pe toate autostrăzile doamnei Plumb. Cum știu că ...” 1

La dezbaterea bugetului de stat, Rovana Plumb promite fără responsabilitate, fără rușine și fără să gândească: “Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce privește autostrăzile 180 de kilometri.”

Se promite inaugurarea inclusiv a unor tronsoane unde nici nu s-au început lucrările în teren, iar termenele contractuale de proiectare și execuție sunt de 19 luni (A3 Borș-Biharia), 24 luni (A3 Râșnov-Cristian) sau 3 ani (A7 Centura Bacău și DX12 Craiova-Slatina).

Se va întâmpla ceva la final de 2019 când, EVIDENT, declarațiile sforăitoare de acum se vor dovedi că sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformări grosolane și minciuni gogonate? NU, NIMIC! Deoarece nimeni nu-i trage la răspundere pe acești indivizi care nu au pic de jenă sau limite ale bunului simț.

Așa cum am explicat în 8 ianuarie, scenariul realist ne indică 43,28 km noi de autostradă în 2019, iar cel foarte optimist 69,18 km”, au scris pe Facebook cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Adelin Petrișor a scris pe Facebook: „Doamna Rovana Plumb a promis ca anul acesta se vor da in folosinta 180 de km autostrada, cam cat s-au facut in ultimii 4-5 ani.

Cel putin asta a sustinut in fata Comisiilor reunite pentru Transport din Parlament. Cand cineva (siderat probabil) a intrebat-o cine va raspunde daca nu vor fi receptionati cei 180 de km de autostrada, doamna a raspuns plina de curaj “Vom analiza”.

Da, ma tem ca nu vom avea noi bani de benzina cat sa mergem pe toate autostrazile doamnei Plumb. Cum stiu ca este un om serios si nu minte, m-am hotarat sa strang bani si sa-mi trec masina pe gaz ca sa pot vizita tot ce va construi domnia sa. Sper totusi sa se opreasca la granita si sa nu treaca in Ucraina, Republica Moldova. Din harnicie o dam in altele, Doamne fereste!”